cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: az OSC kedden a Spandau otthonában játszik

2022. január 24. 17:39

Budapesten a pozitív tesztek miatt nem játszhatott a berliniek ellen az OSC, kedden viszont vízbe ugrik a német fővárosban.

Ismét BL, ismét OSC!

Legutóbb is leírtuk ezt, aztán az élet közbeszólt, több játékos is pozitív tesztet produkált a játéknap reggelén, így nem tudta lejátszani a hazai meccset Varga Dániel csapata. Ez érzékeny veszteség volt, hiszen jó eséllyel három ponttal gazdagodott volna a szoros csoportban az újbudai csapat, ehelyett 10-0-val a riválisé lett mindhárom pont.

„Nagyon bízom benne, hogy ezúttal én állíthatom össze a csapatot, és nem a vírus. Szükségünk van a három pontra, ha el akarjuk érni a céljainkat ebben a csoportban" - fogalmazott Varga Dániel vezetőedző a LEN sajtószolgálatának.

„Nagyon nehéz időszakot hagytunk magunk mögött. Majdnem mindenki megfertőzödött a Coviddal, emiatt vesztettük el a meccset a Spandau ellen az előző játéknapon. Néhány napja már ismét együtt készülünk. A Spandau jó csapat, sok rutinos légióssal, nagyszerű edzővel, azonban mi a három pontért megyünk Berlinbe. Nagyon bízom benne, hogy az első csatát is megnyerjük majd, és senki nem ad pozitív mintát" - mondta a meccs apropóján Tóth Márton, a Genesys OSC Újbuda centere.  

Petar Kovacevic, a Spandau edzője elmondta, ha sikerül nyerniük, utolérik a magyar csapatot és esélyük mutatkozhat a belgrádi nyolcas döntőbe jutásra.

Ezt szeretné elkerülni az OSC, amely szombaton sima, 21-7-es győzelmet aratott a bajnokságban, a Miskolc otthonában. A keddi meccs 19 órakor kezdődik.

A Ferencváros - amely hétfőn a Szolnok ellen vív rangadót a Komjádi-uszodában - szerdán a Dinamo Tbiliszit fogadja.

Bajnokok Ligája, B-csoport:

Január 25., kedd:

18.00 Waspo 98 Hannover (német)-Steaua Bucharest (román)
19.00 Spandau 04 Berlin (német)-Genesys OSC Újbuda
20.00 Crvena Zvezda (szerb)-CN Marseille (francia)
21.00 Pro Recco (olasz)-Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)

Az állás: 1. Recco 18 pont, 2. Marseille 18 pont, 3. Jug 15 pont, 4. OSC 10 pont, 5. Hannover 8 pont, 6. Spandau 7 pont, 7. Steaua 3 pont, 8. Zvezda 3 pont

A-csoport, január 26., szerda:

19.00 FTC-Telekom-Dinamo Tbilisi (georgiai)
19.00 Jadran Split (horvát)-AN Brescia (olasz)
19.45 Novi Beograd (szerb)-Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol)
20.30 Radnicki Kragujevac (szerb)-Olympiacos Piraeus (görög)

Az állás: 1. Brescia 17 pont, 2. Olympiacos 16 pont, 3. Ferencváros 13 pont, 4. Barceloneta 11 pont, 5. Novi Beograd 11 pont, 6. Jadran 6 pont, 7. Radnicki 4 pont, 8. Dinamo 0 pont
Vízilabda hírek