cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Teltházas győri világliga-meccsen parádézott a válogatott

2022. január 18. 18:41

Märcz Tamás együttese közönségszórakoztató játékkal 14-9-re győzte le a sorozat címvédőjét, Montenegrót. Az E.ON a 2021/2022. évi Magyarországon megrendezett FINA Férfi- és Női Világliga-mérkőzések hivatalos partnere.

„Mennyien vannak!"
 
No, igen, a bejárat előtt hömpölygő tömeg láttán elhangzott szurkolói kijelentés előrevetítette, mi várt bent ránk. Telt ház. Bent Vári Attila, a szövetség elnöke és Gáll Péter főtitkár fogadta a vendégeket; az impozáns győri Aqua Sportközpont lelátói megteltek, hozzávetőlegesen 1200-an drukkoltak a világliga-selejtezőt megkezdő férfiválogatottnak.
 
Märcz Tamás csapata pedig igyekezett a mérkőzés elejétől kiszolgálni a felé áradó szeretetet. Eleinte itt is, ott is kimaradtak a helyzetek (ebben tevékeny része volt Vogel Somának, aki remek védésekkel kezdett), aztán beindult a magyar henger. Az 5. percben Erdélyi Balázs tette be a labdát fórból - érdekesség, ezután cserél a kapitány először. Rögvest sort. Így vízbe ugrott egy újonc is, az FTC pólósa, Fekete Gergő - gratulálunk, és további szép meccseket kívánunk neki a nemzeti együttesben!
 
Petkovic ugyan hamar kiegyenlítette a montenegrói hátrányt, ám utána állva hagyták a mieink ellenfelüket. A Reccóban légióskodó balkezes bombázónk, Zalánki Gergő villanása, Angyal Dániel kiharcolt, Manhercz Krisztián belőtt ötméterese, majd a csapatkapitány, Mezei Tamás centergólja következett. A szakértő közönség vastapssal jutalmazta a 4-1-es negyedet.
 
IMG_3455.jpg A másodikat egy remek fórmegjátszás nyitotta, Erdélyi újabb zseniális passzát Jansik Szilárd húzta be, majd Mrsic büntetőjére Vigvári Vendel válaszolt. Itt aztán ugyan megakadt valamelyest a támadójáték, 6-4-re felzárkózott a mieinkhez hasonlóan nem feltétlen komplett csapattal felálló rivális, ám ez etap végén egycsapapásra két remek gól született. Előbb fórban Vigvári varázsolta a bent kiemelkedő és pontos Bedő Krisztián kezére a labdát, majd Vogel védése és indítása után egy lefordulást sikerült végig vinni, és Vigvári révén értékesíteni.

watch?v=loiBqig-POs A 8-4-ről induló harmadik negyedben Jansik akciógólja igazolta klasszisát, Angyal emberhátrányos blokkja nemkülönben, avagy igyekezett minden hangszeren jól teljesíteni a társaság. Manhercz időkéréses fór után volt pontos, Vogel büntetőt védett, Vadovics Viktor a szélen hozott össze egy brusztos gólt. Montenegró fórból és ötméteresből talált be, így 11-6 állt az eredményjelző táblán a záró nyolc perc előtt.

Ebben szerepet kapott Kardos Gergely is a kapuban, neki is járt a taps. Miként a két remek gólt jegyző Vigvári Vendelnek (aki így négyig jutott, és a meccs emberének választották), a harmadik találatát jegyző Manhercz Krisztiánnak, miként - teljes joggal - az egész csapatnak. A vége 14-9 lett, profin lehozta a partit Märcz Tamás válogatottja.
 
Märcz Tamás videós értékelését itt lehet megnézni.

Vladimir Gojkovic: "Megérdemelten nyertek a magyarok, megmutatták, milyen nagyszerű lövőik vannak. Tudtuk ezt persze a mérkőzés előtt is, ám mégis szabadon hagytuk őket, a játéknak ezzel a részével egyáltalán nem vagyok elégedett. Azonban fiatal csapattal érkeztünk, alapvetően helytálltunk, és ha kicsit jobban koncentrálunk emberelőnyben, szorosabb lehetett volna a végeredmény."
 
Az E.ON a 2021/2022. évi Magyarországon megrendezett FINA Férfi- és Női Világliga-mérkőzések hivatalos partnere.
 
IMG_3456.jpg Férfi világliga, európai selejtező
A-csoport
 
MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 14-9 (4-1, 4-3, 3-2, 3-3)
Győr, Aqua Sporközpont, vezette: Stavridis (görög), Texido (spanyol)
 
Magyarország: Vogel - Manhercz 3, Zalánki 1, Nagy Á., Mezei 1, Erdélyi 1, Jansik Sz. 2. Csere: Angyal, Vadovics 1, Vigvári Vendel 4, Fekete, Bedő 1, Kardos (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Montenegró: Lazovic - Petkovic 1, V. Popadic 1, Ukropina 2, Spaic 2, Matkovic, V. Radovic. Csere: Mrsic 2, Vucurovic, Cuckovic, D. Radovic, Perkovic 1, Tesanovic (kapus). Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovic

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Szabadnapos: Románia
 
További eredmények
B-csoport
Németország-Franciaország - elmaradt
Szabadnapos: Spanyolország
 
C-csoport
Szerbia-Olaszország 12-9
Szabadnapos: Szlovákia
 
D-csoport
Görögország-Horvátország 11-12
Szabadnapos: Oroszország
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás