cover image
Egyéb

Méhes Jenőre emlékezett a Vasas a szerdai bajnokin

2022. január 12. 20:40

A Pécs elleni bajnoki mérkőzés előtt a Komjádi-uszodában rótták le Méhes Jenő emléke előtt kegyeletüket a Vasas vízilabdacsapatának szimpatizánsai, klubtársak, barátok, a sportág hazai képviselői.

Régen telt meg így a Komjádi Margit-híd felöli lelátója Vasas-meccsre, mint szerdán, az apropó szomorú volt: ezen a mérkőzésen emlékeztek Méhes Jenőre, a piros-kékek szakosztály-igazgatójára, aki még december 31-én hunyt el váratlanul.

A klub az uszoda oldalsó bejáratánál állított fel egy emlékhelyet a meccs előtt, egy szál gyertyát vagy mécsest helyezhettek el a Vasassal 7-szeres bajnok, 6-szoros kupagyőztes, BEK- és Közép-Európai Kupagyőztes Méhes Jenő emlékére, aki négy évtizede szolgálta az egyesületet.

„Jenő mindig itt ült, most ideülök a helyére" - érkezett a meccs előtt nem sokkal dr. Faragó Tamás, a Vasas és a magyar vízilabdasport legendája a Komjádi zsűriasztal mögött lelátójára.

20220112-_K1I9414.jpg Valóban ott ült az utóbbi években, merthogy egy ideje már nem a kispadon vezette kézzel az elmaradhatatlan jegyzőkönyvet (még Somossy József kérte meg rá, azóta kitartott a szokás mellett), hanem a lelátón. A csapat kevésbé sikeres éveiben is hallatlan intenzitással és lelkesedéssel végezte munkáját, ahogyan Burján Attila, a Vasas-család krónikása (az ökölvívó-szakosztály vezetője) fogalmazott: jóban rosszban a csapat mellett volt.

A Pécs elleni meccs emberemlékezet óta az első olyan Vasas-bajnoki volt, amikor nem bővült az a papír, nem bővült a jegyzőkönyv, nem járt a láb négy negyeden keresztül, ahogyan nem parkolt az uszoda előtt az elmaradhatatlan kisautó sem.

„Halló, itt a Méhes Jenő!" - így sem szól már bele többször a telefonba senki. Fájó hiány ez, hiszen akármikor is hallotta a túloldalról ezt az üdvözlést az ember, számíthatott rá, hogy unalmas és üres beszélgetéstől egészen biztosan nem kell tartania.

20220112-_K1I9308.jpg Két évvel ezelőtt bővebben is beszélt hitvallásáról, a mindennapokhoz való hozzáállásáról a Vasas weboldalának, 60. születésnapja alkalmából. Érdemes visszaolvasni a beszélgetést, szó esik a játékosként elért sikerekről, fociról, klubhűségről, a sportág sajátosságairól is.

Méhes Jenő életének 63. évében hunyt el, a PVSK elleni meccs előtt a klub két utánpótlás játékosa egy koszorúval úszott a medence közepére, az uszoda közönsége pedig Burján Attila emlékező beszéde után egyperces felállással emlékezett a Vasas család tagjára. A Magyar Vízilabda Szövetség részéről Vári Attila elnök és Gáll Péter főtitkár is emlékezett Méhes Jenőre.

Ami a PVSK elleni bajnokit illeti: többen is hiányoztak a Vasas keretéből, így bekerült az utánpótláscsapatokból Herczeg Gergő és Hegedűs Ákos, valamint a szintén fiatal Magyar Bence és Sipos Balázs is szerepet kapott ezúttal. Ennek ellenére a hazaiak szép folyamatosab érvényesítették a papírformát, s bár a félidőben még nem volt széles az olló, a vége magabiztos siker lett. 
 
A másik két szerdai mérkőzésen a BVSC a Szentest győzte le magabiztosan, míg az UVSE remek harmadik negyeddel az Egert múlta felül 10-7-re. 

E.ON OB I., 14. forduló:

A-Híd VasasPlaket–PVSK Mecsek Füszért 10-5 (3-1, 1-0, 4-2, 2-2)
Gólszerzők:
Bátori 2, Sedlmayer 2, Vadovics V., Rendjelovic, Mezei, Sipos, Erdélyi, Bedő, ill.  Csacsovszky A. 2, Gál 2, Almási
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–Metalcom-Szentes 12-7 (4-1, 4-4, 1-1, 3-1)
Gólszerzők:
Csapó 3, Pásztor 2, Nagy M. 2, Mészáros Cs., Gyárfás, Szabó II B., Mészáros M., Tátrai, ill. Pellei F. 2, Lajkó, Garancsy, Hornyák, Somogyi, Kürti-Szabó
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Hunguest Hotels–Tigra-ZF-Eger 10-7 (2-1, 0-1, 5-1, 3-4)
Gólszerzők:
Bencz 2, Csapó 2, Ionescu 2, Korényi, Seeler, Vámosi, Ekler Zs., ill. Lőrincz B. 2, Baksa 2, Szalai, Rádli, Murisic
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság