cover image
Egyéb

BENU Magyar Kupa, Sopron: ismét FTC–Szolnok csata a serlegért

2021. december 10. 19:26

A Lővér Uszodában Varga Zsolt együttese a Vasast, Zsivko Gocic alakulata pedig az OSC-t győzte le hatékony támadójátékkal, így szombaton 14 órától (tv: Duna World) megismétlődik az előző idény fináléja.

A soproni Lővér Uszodában gyászszünettel kezdődött a BENU Férfi Magyar Kupa Négyes döntője: a megjelentek a 63. életévben elhunyt világbajnoki- és Európa-bajnoki ezüstérmes, Eb-bronzérmes egykori kapusra, utánpótlásedzőre, Bors Lászlóra emlékeztek.
 
ftc_vasas_mk_eldodonto3.JPG Az első elődöntőbe az FTC és a Vasas csapott össze. A felek hat napja a bajnokságban változatos, küzdelmes találkozón 9-9-es döntetlent vívtak egymással - bizony, esély volt arra, hogy ezúttal is a végletekig kiélezett partit vívjanak. Sokáig ebben a mederben is zajlott, hiszen a Bedő Krisztián, Mezei Tamás centerkettősre építő játékkal rendre vezetést szereztek, amelyet aztán a Fradinak sikerült kiegyenlíteni.
 
ftc_vasas_mk_eldodonto36.JPG Az első félidő végén azonban ritmust váltott Varga Zsolt együttese. A falban Pohl Zoltán tarthatatlan volt, a labdák is jöttek a kezére, plusz Vámos Márton balosa is megvillant, így fordulás után már 7-5 állt a táblán. A Slobodan Nikic irányította angyalföldiek azonban ekkor még visszakapaszkodtak, ám innentől kezdve a címvédő állva hagyta ellenfelét. Fekete Gergő önbizalomtól dús játéka parádés gólokat eredményezett, Vogel Soma is biztosan állt a kapuban a lábán, amelyhez sokat tette hozzá az előtte jól tornyosuló kézerdő is. Tulajdonképpen a záró etapban már tartalékolni is képes volt az FTC, amely magabiztosan jutott a fináléba. A mérkőzés után a Vasas játékosai és szakmai stábja átvehette a bronzérmeket.

Varga Zsolt és Pohl Zoltán nyilatkozata ezen a felületen! 

ftc_vasas_mk_eldodonto33.JPG A másik elődöntőt az OSC kezdete jobban, a Szolnoknak kellett háromszor is egyenlítenie. Hiába tűnhetett azonban úgy, hogy a fővárosiak szép lassan felőrölik ellenfelük erejét, a Zsivko Gocic irányította alakulat egyre jobban elkapta a fonalat. Hárai Balázs ugyan nem tudták megtartani centerben, így az OSC a legtöbbször emberelőnyben támadhatott, ám a védekezés és Bányai Márk teljesítménye kiemelkedő volt. Erre alapozva, Nagy Ádám vezérletével robogott a Szolnok, 4-0-s etappal 6-3-ra vezetett. Hárai igyekezett nem a véletlenre bízni, akciógólt szerzett, ám erre is volt válasz, így a nagyszünetben 7-3-ra vezetett a tavalyi ezüstérmes.
 
osc_szolnok_eldodonto2.JPG Varga Dániel igyekezett felrázni csapatát, Csacsovszky Erik gyorsan szépített is, hátrányban Lévai Márton fogott labdát, majd Manharcz Krisztián is bevert egy fórt - pillanatok alatt újra szoros volt a találkozó. Nagy Ádám távolija akadt be, ami érezhetően rendkívül fontos volt lélektani szempontból is a Szolnoknak. Manhercz találata után Kristijan Milakovic gólja is visszaverte az OSC egyenlítési attakját. Így tett Schmöcz Normann, majd Milakovic is Salamon Ferenc és Burián Gergő gólja után. Sziládi Kristóf lefordulás után szerzett találata a harmadik negyed végén esett, így 11-10-es szolnoki vezetéssel mentek a felek a záró felvonásra.
 
osc_szolnok_eldodonto8.JPG Ebben a tízgólos előző menet után a védekezésre nagyobb figyelmet fordítottak a felek - a negyed felénél Bilal Gbadamassi centergóljával nyert levegőt a Szolnok, amelyet Bányai nagy védései is alaposan segítettek. Három perccel a vége előtt Nagy Ádám ötödik góljával 13-10-re vezetett Gocic csapata - Varga Dániel időkéréssel igyekezett lökést adni játékosainak. Csacsovszky ejtése szép volt, de átellenben Angyal is talált egy rést, kézben tartotta a csatát csapata. Az OSC mindent megtett végén, 7 a 6 ellen is támadott, de nem járt sikerrel - sőt. A Szolnok 15-11-re nyert, szombaton 14 órától az FTC-vel döntőzhet, míg az OSC bronzérmet kapott, Hárai Balázs a 250., Manhercz Krisztián pedig a 150. válogatottsági emlékplakettjét vette át Vári Attila MVLSZ-elnöktől. 

Zsivko Gocic és Nagy Ádám nyilatkozata ezen a felületen! 

osc_szolnok_eldodonto15.JPG  
BENU Férfi Magyar Kupa, Négyes Döntő, Sopron
Elődöntő

FTC-Telekom Waterpolo-A-Híd-VasasPlaket 14-10 (2-3, 4-2, 4-2, 4-3)
Gólszerzők: Pohl 3, Vámos 3, Damonte 2, Fekete 2, Ubovic, Vigvári Vendel, Molnár E., Merkulov, ill. Bedő 3, Zerinváry 2, Vadovics, Erdélyi, Sedlmayer, Simon, Bátori
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Genesys OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa 11-15 (3-2, 1-5, 6-4, 1-4)
Gólszerzők:
Sziládi 2, Manhercz 2, Csacsovszky E. 2, Várnai, Salamon, Vigvári Vince, Burián, Hárai, ill. Nagy Á. 5, Milakovic 3, Angyal 3, Pető A. 2, Schmölcz, Gbadamassi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Következik
2021. december 11., szombat
Döntő

FTC-Telekom Waterpolo–Szolnoki Dózsa, 14:00 - tv: Duna World
Vízilabda hírek
benu magyar kupa