cover image
Egyéb

E.ON OB I: először nyert az UVSE, az FTC nyerte az OSC elleni rangadót

2021. november 27. 21:10

Az OSC elvesztette veretlenségét a bajnokságban, Vogel Soma remekelt a Ferencvárosban.

Járt már közel a pontszerzéshez az UVSE az idei bajnokságban (például legutóbb Szegeden, a vége előtt nem sokkal még 6-6 volt az állás), a 10. fordulóban viszont megtört a jég: megvannak az első pontok. A Szentes ellen végig kézben tartotta a meccset az UVSE, 6-2-re és 10-5-re is vezetett, a vége hatgólos siker, Korbács Gábor és Ekler Zsombor is 4 gólig jutott.

A BVSC az első félidőben eldöntötte a meccset a nemrég a Honvédot megszorongató Debrecen ellen, míg a Szolnok Miskolcon nyert talán a vártnál is fölényesebben, 14 góllal. A szolnokiaknál tíz játékos is gólt szerzett, hatan dupláztak.

A Vasas az esélyeknek megfelelően húzta be a három pontot a Szeged ellen, a Kaposvár ellen az OB I-ben először vereséget szenvedő Eger pedig ezúttal egy másik arcát mutatta: a vártnál könnyebben nyerte meg a PVSK elleni bajnokit.

A nagy izgalmakat az esti rangadótól vártuk, a mostanság döntetlenhalmozó Ferencváros-OSC páros bajnokiját, a Komjádiból. Nagy párharcokra volt kilátás, elég csak Vogel Soma és Lévai Márton, Hárai Balázs és Nemanja Ubovic kettősére gondolni, vagy a Vigvári-testvérek „farkasszemére" (először játszottak egymás ellen úgy, hogy mindketten topcsapatban szerepelnek).

Hárai Balázs góljával a vendégek szereztek vezetést, a meccsen három gólig jutó, remek formában lévő Vámos Márton akciógóllal egyenlített, összesen két gól esett az első negyedben. Már ekkor látszott, hogy a kapusok jó napot fognak ki, Lévai Márton és Vogel Soma is parádézott, az FTC kapusának (is) volt köszönhető, hogy az OSC nagy lövői kevésbé mutatós lövőszázalékkal bírtak a meccs derekára, Manhercz Krisztián például 1/8-cal.

3-2 után 5-2-re, majd 6-3-ment el az FTC a harmadik negyed végére, nagy hajrára volt szüksége az OSC-nek. De pontosan tudjuk, hogy képesek is a nagy hajrára: a hét közben 11-7-es hátrányból álltak fel és értek el döntetlent a Vasas ellen.

Most is majdnem sikerült a bravúr, 7-6-nál az egyenlítésért támadhatott az OSC, de ismét Vogel Soma jelentette az akadályt, Tóth Márton és Hárai Balázs próbálkozását is hatástalanította.

Mindez azt jelenti, hogy az OSC elvesztette bajnoki veretlenségét, már csak a Ferencváros és a Vasas mondhatja el ezt magáról.

E.ON OB I, 10. forduló:

UVSE Hunguest Hotels-MetalCom-Szentes 13-7 (4-2, 3-2, 3-1, 3-2)
Gólszerzők:
Korbács 4, Ekler Zs. 4, Bencz 3, Vámosi 2, illetve Pellei K. 4, Hegedűs B. 2, Hornyák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló-Debreceni VSE 14-8 (4-1, 5-2, 3-2, 2-3)
Gólszerzők:
Mészáros M. 4, Pásztor 2, Gyárfás 2, Irmes Pál 2, Batizi 2, Nagy M., Tátrai D., illetve Somlai 2, Korbán 2, Smitula 2, Fülöp, Zsilák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

PannErgy-Miskolci VLC-Szolnoki Dózsa 4-18 (1-4, 1-4, 2-6, 0-4)
Gólszerzők
: Biros B., Vismeg Zs., Sisán, Krasznai, illetve Milakovic 3, Jansik D. 2, Szeghalmi 2, Angyal 2, Kovács Gergő 2, Nagy Á. 2, Schmölcz 2, Teleki, Pető, Gbadamassi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Tigra-ZF-Eger-PVSK-Mecsek Füszért 14-6 (4-1, 3-1, 4-4, 3-0)
Gólszerzők
: Magyar M. 4, Murisic 3, Lőrincz B. 2, Kovács Gábor 2, Szalai, Baksa B., Lőrincz Á., illetve Gál 2, Csacsovszky A., Kolozsi M., Csorba, Keresztőri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd VasasPlaket-Szegedi VE 10-4 (3-3, 3-0, 4-0, 0-1)
Gólszerzők
: Vadovics V. 4, Bátori 3, Bedő, Szatmári, Randjelovic, illetve Bóbis B. 2, Vékony, Baj
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

FTC Telekom Waterpolo-Genesys OSC Újbuda 7-6 (1-1, 3-1, 2-1, 1-3)
Gólszerzők
: Vámos 3, Merkulov 2, Ubovic, Damonte, illetve Manhercz K. 2, Csacsovszky E., Hárai, Burián, Vigvári Vince
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek