cover image
Egyéb

Női Euroliga: a legjobb 16 között az FTC

2021. november 21. 14:05

Gerendás György csapata csoportharmadikként jutott tovább a róna csoportból, így a kiemelt UVSE, Dunaújváros kettőshöz csatlakozva három magyar alakulat várja a sorsolást. A BVSC negyedik lett a berlini csoportban.

A római csoportban a kötelezőt kellett megoldania az FTC-nek vasárnap a továbbjutáshoz - nos, a zöld-fehérek a várakozásoknak megfelelően játszi könnyedséggel győzték le máltai ellenfelüket. A 28-es meccs azt jelenti, hogy a Roma és a Mediterrani mögött harmadikként lépett a 16 közé a Fradi.
 
A BVSC a záró napon tét nélküli presztízsmeccset vívott a házigazda, Bujak Barbarával felálló berliniek ellen - és a záró menet nagy hajrájának köszönhetően nyertek 12-11-re, s végeztek ezzel a negyedik helyen.
 
A továbbjutók között ott van a Gangl Edinát foglalkoztató görög Glyfada, valamint a sérült Parkes Rebecca nélkül kiálló, szintén görög Ethnikos.
 
Az UVSE, a Dunaújváros, a görög Olympiakosz Pireusz és az orosz Kinef Kirisi kiemeltkét a legjobb 16 között csatlakozik a mezőnyhöz.
 
Női Euroliga, selejtező (2021. november 18-21.)
A-csoport - Athén
Dynamo Uralochka Zlatoust (orosz), NC Glyfada (görög), CN Terrassa (spanyol), SSN Verona (olasz), ASA Tel Aviv (izraeli)
 
Továbbjutott: Uralochka, Terrassa, Glyfada

B-csoport - Róma
FTC-Telekom Waterpolo, Lille UC (francia), SIS Roma (olasz), CN Mediterrani Barcelona (spanyol), Sirens Malta (máltai), ZVL 1886 Tetteroo (holland)
 
Az FTC meccsei
Csütörtök
CN Mediterrani-FTC-Telekom Waterpolo 10-8
 
Péntek
FTC-Telekom Waterpolo-Lille UC 11-8
 
Szombat
FTC-Telekom Waterpolo-ZVL 1886 Tetteroo 13-7
SIS Roma- FTC-Telekom Waterpolo 8-4
 
Vasárnap
FTC-Telekom Waterpolo-Sirens Malta 28-2 (6-1, 9-0, 4-0, 9-1)
Gólszerzők: Kuna 7, Dömsödi 4, Pőcze 3, Kövesdi 3, Koopman 3, Vályi 3, Regős 2, Petik, Máté, Illés, ill. Perici, Micallef
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Továbbjutott: Roma, Mediterrani, FTC
 
C-csoport - Berlin
Vouliagmeni NC (görög), BVSC-Zugló, Olympic Nice (francia), Plebiscito Padova (olasz), Spandau 04 Berlin (német), STM CN Mataro (spanyol)
 
A BVSC meccsei
Csütörtök
NC Vouliagmeni-BVSC-Zugló 13-5
 
Péntek
BVSC-Zugló-Olympic Nice 12-6  
BVSC-Zugló-Plebiscito Padova 6-11
 
Szombat
STM CN Mataro-BVSC-Zugló 15-8
 
Vasárnap
Spandau 04 Berlin-BVSC-Zugló 11-12 (6-3, 1-0, 2-3, 2-6)
Gólszerzők: Bujka 3, Hartwig 2, Vosseberg, I. Deike, Klein, G. Deike, Glaser, Hosoya, ill. Farkas T. 4, Alaksza D. 3, Leimeter 2, Gémes 2, Alaksza N.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Továbbjutott: Padova, Mataro, Vouliagmeni
 
D-csoport - Porto
CN Sabadell (spanyol), Orizzonte Catania (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), C.A. Pacense (portugál), SK Olimpia Kosice (szlovákiai)
 
Továbbjutott: Sabadell, Orizzonte, Ethnikos
 
Az Euroliga teljes eredménysora - ezen a felületen!
 

Vízilabda hírek
euroliga