cover image
Egyéb

BENU Magyar Kupa: az OSC is elődöntős

2021. november 16. 22:19

Nagy csatában, remek küzdelemben nyerte meg a BVSC elleni párharcot az OSC Újbuda csapata, amely így a soproni négyes döntőbe került.

A BVSC-Zugló már öt góllal is vezetett Varga Dániel együttese ellen a negyeddöntő első meccsén, végül „csak" egy góllal, 11-10-ra győzte le az OSC-t. Ez is nagy bravúrnak számít, és az is, hogy a második meccsen is egyenrangú ellenfelei voltak az esélyesebb, Bajnokok Ligája-főtáblára jutó riválisnak.

Salamon Ferenc és Vigvári Vince góljaival 2-0-ra vezetett az OSC a kedd esti visszavágón, majd Bundschuch Erik is betalált, így felsejlett, hogy simább lesz a meccs az előzőnél. Nem így lett, legalábbis sokáig nem, mert egyre jobban védekezett, blokkolt a BVSC a meccs derekától, és elöl is bejöttek a számításai, olykor az is bement, ami máskor nem biztos, például Szabó II Bence távoli bombája.

7-5 után Nagy Márton kihagyott egy büntetőt, de nemsokára mégis 7-7 állt azt eredményjelzőn (az említett Szabó-góllal). A végül 5 gólig jutó Salamon Ferenc két, a negyed utolsó percében szerzett góljával kétgólos volt a hazai előny a zárónegyed előtt, ahol viszont rátett még egy lapáttal az OSC.

watch?v=vQJdxLczY-U Gólt sem kapott ekkor Varga Dániel csapata, amely így 12-7-re nyerte a meccset, amivel ott van a legjobb négy között - hasonlóan a Ferencvároshoz, a Szolnokhoz és a Vasashoz. A sorsolást szerdán rendezik az MVLSZ székházában.
 
Salamon Ferenc és Kardos Gergely értékelése.

BENU Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

OSC Újbuda-BVSC-Zugló 12-7 (3-2, 4-3, 2-2, 3-0)
Gólszerzők:
Salamon 5, Manhercz K. 4, Bundschuch Erik, Vigvári Vince, Burián, illetve Szabó II B. 2, Gyárfás, Pásztor, Irmes Pál, Mészáros M., Nagy M.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Továbbjutott az OSC 22-18-as összesítéssel.
Vízilabda hírek