cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: remek idegenbeli OSC-siker

2021. november 10. 21:27

Varga Dániel együttese a Steaua után Belgárdban, a Crvena zvezda ellen is győzött, így két forduló után hibátlan.

„Nagyon sok meccset játszunk ebben a szezonban, így nem sok időnk volt és van arra, hogy felkészüljünk a Crvena zvezdára. Mindig nagyon nehéz játszani Belgrádban, de győzelemre számítok a csapatomtól. A játékosaink nagyon motiváltak a Bajnokok Ligája-szerepléstől, szóval 100 százalékot fogunk nyújtani" - fogalmazott a belgrádi csata felvezetéséül Varga Dániel vezetőedző, aki minden bizonnyal olyan kezdést álmodott, amit aztán a kispad előtt láthatott. Csapata kiváló szellemmel ugrott medencébe, Lévai Márton vezérletével áttörhetetlen falat húzott az első negyedben a hazai támadások elé. S miután Hárai Balázs centergólja és Sziládi Kristóf akciógólja került fel a táblára, bátran ki lehetett mondani: így kell elkezdeni egy fontos idegenbeli partit.
 
Az persze várható volt, hogy előbb-utóbb a Zvezda is belejön, így szükség volt továbbra is a maximális koncentrációra, sorrendben Manhercz Krisztán, Tóth Márton, Hárai Balázs, fordulás után pedig Bundschuh Erik, Burián Gergő és Vigvári Vince találatira. Ezekkel, parádés teljesítménnyel 8-4-re vezetett az OSC, abszolút a kezében tartotta a mérkőzést. Bőben belefért, hogy az utolsó etapot 4-3-ra a szerb rivális nyerte meg, hiszen így is 11-8-ra, végig vezetve, roppant magabiztosan nyert az immáron hatpontos újbudai alakulat, amely 3. fordulóban a Waspo Hannover vendége lesz majd november 20-án.
 

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló
B-csoport
Crvena Zvezda-OSC Újbuda 8-11 (0-2, 3-3, 1-3, 4-3)
Gólszerzők: Subotic 2, Gardasevic 2, Tankosic, Basara, Vukicevic, Smiljevic, ill. Hárai 3, Manhercz 2, Tóth M. 2, Sziládi, Vigvári Vince, Burián, Bundschuh
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Jug Dubrovnik-CN Marseille 9-14
Spandau Berlin-Waspo Hannover 11-11
Pro Recco-Steaua Bukarest 23-5

Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
osc