cover image
Egyéb

Férfi BL: kár a végéért - egy Fradi-pont a szerb bajnok otthonában

2021. november 9. 21:47

A bresciai 8-8 után a Kragujevac ellen Jansik Szilárd vezérletével 11-7-re vezetett Varga Zsolt együttese, ám a hazaiak nagy hajrával megmentették az egyik pontot.

„A Kragujevac a regnáló szerb bajnok, ami tiszteletet érdemel. Láttuk a Novi Belgrád elleni meccseiket, ennek alapján is mondhatom, hogy nagyon jó csapatról van szó. Mi is jó formában vagyunk, és nagyon fontos lenne mindhárom pontot megszerezni, győzni megyünk Szerbiába" - vezette fel a partit Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője, utalva arra, tudja, milyen nehéz, de közel sem reménytelen feladat vár átalakuló csapatára.
 
Az összecsapás a várakozásinak megfelelően indult: minden helyzetért hatalmas csata zajlott a medencében. A házigazda szerzett vezetést, de Vámos Márton duplájával fordított a zöld-fehér alakulat. A szerb együttes még a negyedben egyenlített, majd a másodikban ismét vezetést szerzett. Következett Varga Dénes, majd egy hazai gól, amely után Merkulov jegyzett akciógólt. A jól ismert Milos Cuk találatára aztán Jansik Szilárd duplája következett fórból, avagy 6-5-nél újra a Fradi vezetett. Egy másodperccel a félidő vége előtt azonban a szintén korábban magyar klubban játszó Ukropina vette be Vogel Soma kapuját.
 
Fordulás után kezébe vette az irányítást az FTC, a megállíthatatlan Jansik remek játékával, a védekezés összerántásával, Vogel védéseivel, blokkokkal lépett előre, és a záró menet közepén 11-7-es előnyt szerzett. Úgy tűnt, sok kérdés nem maradt nyitva, ám a szerb bajnok nem adta fel. Zárkózott, majd Cuk két góljával, egy kimaradt Fradi-helyzet után egyenlített. A maradék 14 másodperc nem volt elég egy gólra, így 11-11-es eredménnyel zárult a tanulságos csata.
 
Érdekesség, hogy az Olympiakos 12-9-re nyert az új nagy belgrádi sztárcsapat otthonában, míg a Brescia otthon 14-12-re verte a Barcelontát.
 
A B-csoport mérkőzéseit szerdán rendezik (a LEN oldalán stream segítségével követhetők lesznek), az OSC szintén Szerbiában, a Crvena zvezda vendégeként ugrik majd medencébe.

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló
A-csoport
VK Radnicki Kragujevac-FTC Telekom Waterpolo 11-11 (2-2, 4-4, 1-2, 4-3)
Gólszerzők: Cuk 3, Ukropina 2, Lukic 2, Jankovic, Radulovic, Milicic, Vrlic, ill. Jansik Sz. 4, Vámos 3, Varga D. 2, Merkulov, Damonte
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
Jadran Split-Dinamo Tbilisi 15-13
VK Novi Beograd-Olympiakosz Piraeus 9-12
AN Brescia-Zodiac Atletic CNA Barceloneta 14-12

A B-csoport meccseit kedden rendezik - a műsor
Jug Dubrovnik-CN Marseille - 19:00
Spandau Berlin-Waspo Hannover - 19:00
Crvena zvezda-OSC Újbuda - 20:15
Pro Recco-Steaua Bukarest - 21:00 

Vízilabda hírek
bl
ftc