cover image
Szövetség

Átadták az Újszilvási Tan- és Sportuszodát

2021. október 29. 19:02

Hat évvel ezelőtt kezdődtek meg a munkálatok, most pedig birtokba vehették a létesítményt.

A tavaly 70. születésnapját ünneplő település ezen részén egykor homokbánya üzemelt, ám ma már egy mintegy háromezer négyzetméter hasznos alapterületű uszodakomplexum várja többek között a Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola sporttagozatos növendékeit, valamint a sportolni vágyó lakosságot. A térség egyébként baby korosztályú utánpótlás vízilabdacsapattal, szinkronúszó- és úszóegyesülettel is büszkélkedhet.

A közel 745 millió forintos beruházásból a Magyar Vízilabda Szövetség mintegy 632 millió forint TAO-támogatást biztosított a létesítmény felépítéséhez, amelynek keretén belül a 150 kW teljesítményű napelemhálózat és hőszivattyús rendszernek köszönhetően az ország egyik legtakarékosabb uszodaintézményét adták át. A létesítmény 2021. november 15-től várja a látogatókat.

IMG-3795.jpg A nagy érdeklődésnek örvendő uszodaavató során dr. Petrányi Csaba, Újszilvás község polgármestere kiemelte, hogy rendkívül hálás a kormányzatnak a TAO jogszabály adta lehetőségekért és a 100 millió forint összegű célzott támogatásért, melyek a beruházás legnagyobb részét alkották a település önereje mellett. A polgármester egyúttal megköszönte Marczinkó Zoltán Istvánnak, a Pénzügyminisztérium versenyképességért és területi tervezésért felelős helyettes államtitkárának a minisztérium által nyújtott rengeteg segítséget. Megjegyezte, hogy Vári Attila, az MVLSZ elnöke, valamint Lévai Balázs, az MVLSZ TAO-igazgatója hathatós és kiemelkedően empatikus munkája nélkül ma nem tarthatnának itt.

IMG-3767.jpg A község polgármestere külön kiemelte dr. Beck György, az MVLSZ társelnökének szerepét a beruházás során, tekintettel arra, hogy hat évvel ezelőtt ő volt az, aki segített megálmodni a mikro-térségi tanuszoda körülményeit, valamint felfedezte annak szükségességét és megkezdte a beruházás körüli egyeztetéseket a Szövetség részéről.
Vári Attila kiemelte, hogy a kormányzati célokkal összhangban a szövetség egyik legfontosabb küldetése a vízfelülettel nem rendelkező mikro-térségek fejlesztése, egyfelől a megfelelő sportolási lehetőségek biztosítása, másrészt a megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlás-játékos kinevelése érdekében.
 
IMG-3781.jpg A szövetség elnöke megköszönte dr. Beck Györgynek a beruházás kapcsán tanúsított példaértékű munkáját, majd beszéde megtartása után a magyar válogatott csapatok által aláírt nemzeti zászlót ajándékozta Újszilvás polgármesterének és Földi Lászlónak, a térség országgyűlési képviselőjének, majd megjegyezte, hogy reméli, a jövőben újszilvási születésű játékost is láthatunk majd a korosztályos, vagy felnőttválogatott csapatokban.
Szövetségi hírek