cover image
Egyéb

FTC: ciklusokban gondolkodni, jön a BL-rajt

2021. október 20. 22:21

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata átalakult kerettel kezdi a Bajnokok Ligája-szereplést a jövő héten.

Az együttes szerdán, a nagyobb rangadói, illetve a hazai BL-meccsek otthonául szolgáló Komjádi-uszodában tartott sajtónyilvános edzést, amelyen sérülés miatt Fekete Gergő és Pohl Zoltán nem tudott a társaival gyakorolni, míg az olimpiai arany- és bronzérmes Varga Dénes kisebb betegség miatt hiányzott - számolt be az MTI.
 
"Ez egy teljesen más csapat, rengeteg a fiatal játékos. A legnagyobb különbség talán az lesz a mostani szezonban, hogy különböző ciklusokban kell gondolkodni, viszont minden mérkőzésen kiélezettnek kell lennünk. Éppen ezért nem is tervezünk nagyon előre, lépésről lépésre szeretnénk haladni" - nyilatkozta Varga Zsolt vezetőedző a távirati irodának azzal kapcsolatban, hogy rendkívül hosszú szezon elé néz a gárda, hiszen májusban a fukuokai világbajnokság idején szünetel majd a bajnokság.

A zöld-fehérektől hét játékos távozott, az újak hozzáállásával Varga Zsolt maximálisan elégedett, azonban ahhoz, hogy a fiatal játékosok folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítmény tudjanak nyújtani, idő kell.

"Nekik tapasztalatot kell gyűjteniük, akár pofonok árán is. Bele kell tanulniuk a munkába, ott kell lenniük egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, vagy adott esetben egy bajnoki döntőben. Összességében azt szeretném, minden mérkőzéshez úgy álljunk hozzá, hogy akár hiba árán is, de beledöglünk a vízbe és maradjon meg bennünk a tűz, ami egész évben átlendíthet minket a nehézségeken" - tette hozzá a játékosként olimpiai bajnok tréner, aki természetesen Gábor Lőrincről és Molnár Erikről beszélt az érkezők közül, ők a juniorválogatottal a prágai vb-n szerepeltek a nyáron.

Vogel Soma, az együttes friss olimpiai bronzérmes kapusa arról beszélt, nehezebb lesz a mostani szezon, mivel a Bajnokok Ligájában nem a tavalyi lebonyolítás alapján, buboréktornákban zajlik a küzdelem, hanem hétről hétre utaznak majd, ráadásul a legutóbbi idényben könnyű csoportban szerepelt a gárda és gyakorlatilag biztos volt a helye a nyolcas döntőben.

Hozzátette, a bajnokságban is sűrűsödik a mezőny, így jóval több kiélezett összecsapásra számít. A kerettel kapcsolatban megjegyezte, fiatalosabb, lendületesebb csapat lett a Ferencváros, amely a rutinos játékosokkal kiegészülve nagyon jó egyveleget ad.

A Ferencváros pénteken a Honvéddal találkozik az OB I-ben, a BL jövő heti rajtján pedig az olasz Brescia lesz az ellenfél idegenben, a szerdai selejtezők lezárulta alapján.
 
A BL-főtábla másik magyar csapata az OSC lesz, miután összesítésben felülmúlta selejtezős ellenfelét, a Szolnokot.
 
A Bajnokok Ligája főtáblája:

A-csoport:

Jadran Split, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), AN Brescia, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:
Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), OSC Újbuda, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német), Crvena Zvezda
Vízilabda hírek