cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Merész András: Most nem lesz kísérletezés

2013. december 6. 12:06

A női válogatott kapitánya volt a vendége a Digi Sport reggeli magazinjának pénteken. Elmondta, miért fontos neki személyesen is a juniorok elleni mérkőzés.

Már korábban keretet hirdetett a kapitány az olaszok elleni Világliga-meccsre, no és a december 9-től kezdődő edzőtáborra, benne a december 11-i, juniorok elleni felkészülési mérkőzésre. A keret összetételéről kérdezte Szombathy Pál Merész Andrást, aki a miértekről már korábban szólt a waterpolo.hu oldalon.

„Nem minden európai klub egyformán megértő a válogatott programot illetően” – mondta a kapitány, utalva Szücs Gabriella, Takács Orsolya és Kisteleki Dóra kései érkezésére – ők már egyenesen Cataniába utaznak, ahol december 13-tól készül a válogatott. Tóth Ildikó, Keszthelyi Rita és Bujka Barbara viszont a kezdetektől együtt készülhet a hazai mezőnyben szereplőkkel.

„Úgy tervezem, hogy a világbajnoki bronzérmesek mind játszanak majd az olaszok ellen, a maradék két helyet azokkal töltöm fel, akik tavaly ilyen-olyan sérülések és egyéb okok miatt kimaradtak a keretből. Az itthoni felmérőkön a legjobb három-négy eredményt azok a játékosok hozták, akik tavaly kimaradtak. Ők nem adták fel a válogatottságot, még rátettek egy lapáttal, és kifejezetten jó állapotban vannak” – mondta Merész András, aki ezúttal nem kísérletez majd sokat az Eb előtt.

Ami a juniorok elleni meccset illeti: „Ha nálunk is elbúcsúztatnánk a 2013-as junior válogatottat, mint a fiúk tették, akkor mi nem tudnánk kiállni felnőtt válogatottként. Nálunk a vb-keretben három 94-es születésű játékos volt, most is ez a helyzet. Mi a jövő évi junior kerettel játszunk majd december 11-én. Az ob I.-ben 50-nél alig több felnőtt korú játékos van, a többiek ifi vagy junior korúak, és akikkel játszunk, nagyon ügyes játékosok. Bele kell szoknom az új szabályokba is, a négy negyeden keresztüli időkéréssel még nem volt dolgom, ezért is lesz hasznos a meccs.”

Az a mérkőzés 20 órakor kezdődik 11-én, a Kőér utcában.

Szó esett még a nemzetközi kupában történtekről, és a hazai jövedelmekről is. 
watch?v=QvGiHbc704c  

A magyar válogatott bő kerete:

Kapusok: Bolonyai Flóra (USC), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola), Gangl Edina (ZF-Eger)

Mezőnyjátékosok: Menczinger Kata, Garda Krisztina, Miskolczi Kitti, Csabai Dóra (Dunaújvárosi Főiskola), Kele Nikolett (BVSC), Hevesi Anita (Szentes), Kisteleki Hanna, Sikter Diána, Kuna Szonja (UVSE), Bujka Barbara (Olympiakosz), Tóth Ildikó (Messina), Keszthelyi Rita (Orizzonte Catania), Takács Orsolya (Bogliasco), Kisteleki Dóra (Rapallo), Szücs Gabriella (Sabadell)

A válogatott programja:


December 9-12.: edzések, Nemzeti Sportuszoda
December 11., 20 óra: Magyar felnőtt válogatott- Magyar Juniorválogatott bemutató-mérkőzés, Kőér utca
December 13-16.: Olasz-magyar közös edzőtábor, Catania
December 17., 19 óra 30 perc: Olaszország-Magyarország, Világliga mérkőzés, Catania, TV: RAI Sport
December 27-30.: edzések

Pénteken aztán kiderült, Czigány Dóra sérülése lassan javul, így Kuna Szonját hívta be a kapitány a bő keretbe.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
digi sport