cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Gergely István sikeres előadása Szegeden

2013. december 6. 11:12

A magyar férfiválogatott kapusedzőjét, a RacioNet-Honvéd olimpiai bajnok kapusát sokan hallgatták az egyik szegedi szállodában. Folytatása következik!

A Szegedi Vízipóló Suli szervezésében, az SZVPS, a Szentesi VK és a Hódmezővásárhelyi VSC közös kezdeményezésére hívták meg Gergely Istvánt egy szakmai előadás megtartására. Szabó Zoltán, a szegediek utánpótlás szakmai igazgatója már korábban jelezte, ez a kezdeményezés hagyományteremtő céllal indul, egy térségi együttműködés első lépése, és a téma egyébként is kiemelten fontos a kapusképzésre ugyanis kevesen szánnak nagy figyelmet.

Nos, nagy sikere volt a helyi klubot is támogató Tiszavirág Rooms&Spa szállodában rendezett előadásnak. Több mint 50-en érkeztek az ország minden részéről, edzők, kapusok, játékosok.

Képviselte magát a Ferencváros, a BVSC, Debrecen, Pécs, Baja városa, a legtöbben persze Szentesről, Szegedről és Hódmezővásárhelyről érkeztek.

Négy olimpiai bajnok volt egyszerre a teremben, az előadón kívül Benedek Tibor, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, dr. Molnár Tamás és Varga Tamás, aki épp a napokban szembesült a kapuskérdéssel – végül egy ausztrál válogatott érkezett a sérült Branislav Mitrovic helyére a DVSE-hez.

Meghallgatta az előadást a Szeged felnőtt csapatától Vincze Balázs, Tóth Márton, Juhász Zsolt és a klub fiatal kapusa, Molnár Dávid.

Az előadás egy elméleti és egy gyakorlati részből állt. Az előadás két részből állt, az elején egy elméleti részből, amelyben szó volt a kiválasztásról, a fizikai és mentális felkészítésről, valamint a meccsezésről. A második felvonást egy videóanyag színesített, több meccset vágott össze Gergely István, kihegyezve a különböző lényegi szituációkra. Szó volt a víz alatti jelenetekről, a taposásról, az ugrásról, a helyezkedés fontosságáról.

A tervek szerint a jövőben más témákban is rendeznek majd szakmai előadásokat Szegeden!
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
gergely istván
szeged
szegedi vízipóló suli