cover image
Egyéb

Női ob I.: szentesi siker UVSE-álomgóllal

2013. december 5. 22:56

Az esztendő utolsó női bajnoki mérkőzésén rutinosan győzte le ellenfelét a Hungerit-Szentes, ezzel a második helyen „telel” a nagyszünetben.

A tét az alapszakasz első körének második helye volt a két, nemzetközi kupában induló csapat csütörtök esti mérkőzésén. Az UVSE eddig egyetlen vereséget szenvedett a bajnokságban, az Eger tudta minden első körös meccsét megnyerni, a Szentes két vereséget számlál, az Eger és a bajnokság odavágós szakaszának végére belelendülő Dunaújváros tudta megverni az ezüstérmest.

Tóth László, a szentesiek vezetőedzője csak a bemelegítés végéig maradhatott a kispad közelében, azt követően felült a lelátóra. "A Dunaújváros ellen egy szögletnél eldobtam a labdát, oda, ahová nem kellett volna. Emiatt el voltam tiltva ma" - szólt a szakvezető magyarázata. 

Túlságosan nem kellett izgulnia Tóthnak, ugyanis a vendégek lényegében magabiztosan hozták a találkozót, felettébb higgadtan játszottak végig, és két-három egyéni extrateljesítmény mellett.

Távoli nagy lövésekkel próbálkozott az elején a Szentes, bejött neki: az egész mérkőzésen remeklő Catherina van der Slot és Kövér-Kiss Réka góljával 2-0-ra ment el a vendégcsapat, amely aztán a negyed végén egy újabb holland bombával már háromra növelte előnyét (2-5).

Kuna Szonja nagy lövésével indult a második negyed, de Stefania Terefou, a vendégek görög kapusa nagy bravúrral hárított – ezúttal ő védett végig, Gundl Edina nem kapott szerepet – a bajnokság eddigi mérkőzésen rendre mindkét kapus játszott a Szentesnél. 3-6 után jött az első hatékony hazai blokk, az mondjuk látványosra sikeredett a válogatott bő keretébe meghívott Sikter Diána „követte el”.

Rendkívül türelmesen játszott a Szentes, ezt bizonyítja, hogy a támadóidőt általában kijátszották, a nyolcadik vendéggól is szinte a dudaszó pillanatában esett a harmadik negyed elején: a végig remeklő, és Tóth László helyett a szünetekben instrukciókat osztó Győri Eszter volt eredményes (4-8).

A játékrész közepén belehúzott az UVSE, előbb Zhang Wei Wei lopott remekül labdát, majd Kisteleki Hanna szerzett megúszás után gólt, hogy azután Hevesi Anita kapufát lőjön, Zhang pedig gólt. Sőt, a 8-9-ért is támadott az Áts-csapat, de az egygólos különbséget nem sikerült tető alá hozni.

Ehelyett Kádár Ildikó szerzett szinte az alapvonalról gólt, Barna Edina azt háríthatta volna. Terefounak viszont esélye sem volt hárítania a mérkőzés legszebb találatát: 5 másodperccel a harmadik negyed vége előtt Sikter ellen faultoltak, a szabaddobást a sértett végezte el, méghozzá pimaszul gyorsan és váratlanul: óriási csavargól volt, nagyon messziről. Parádés jelenet után következhetett az utolsó kisszünet, és felsejlett a lehetősége a bravúros egyenlítésnek.

uvse1.jpgTóth László egyébként nem volt ideges a lelátón, Győri Eszter rendkívül rutinos, jó időben eleresztett lövése után ráadásul össze is csaphatta tenyerét (8-11). De még visszajött az UVSE: előbb Kövesdi Vivien rontott el egy 5 méterest, de a kipattanót Sikter bepofozta, majd Hertzka Orsolya fordult le védőjéről és lőtte meg a hazaiak tizedik találatát (10-11).

Hevesi viszont véleményes körülmények között elvégzett szabaddobása nyomán ismét kétgólosra növelte az előnyt, igaz, még hátravolt három perc és 22 másodperc. Csakhogy ez idő alatt már nem szerzett újabb gólt az UVSE, nyert a Szentes, amely Hevesi révén még meg is toldotta eggyel a gólok számát.

A Szentes ezzel megelőzte vetélytársát a tabellán.

Folytatás februárban!
 
Áts Bertalan, az UVSE szakvezetője: „Benne volt a mérkőzésben a döntetlen, de az a baj, hogy 13 gólt kaptunk. 13 gólt nekünk nagyon nehéz lőni. Nagyon nyugodtan játszott a Szentes. Lőttek három, mondhatni nagy gólt, és onnantól kezdve csak futottunk az eredmény után. Próbáltunk felkapaszkodni a végén, de már nem sikerült. Nem a támadójátékunkkal volt a probléma ma este, hanem a védekezésünkkel.”

Tóth László, a Szentes szakvezetője: „Nagyon jó csapat az UVSE, nagyjából ilyen meccsre számítottam. Az elejétől fogva azonban kezelték a lányok egyedül is a helyzetet. Az elején megalapoztuk az önbizalmunkat a saját, jól sikerült lövéseinkkel. Ez aztán kitartott a meccs végéig. Nagyon jól játszottunk, a lányok mindent rendben csináltak a vízben.”

Eredmény – női ob I.-es bajnokság, 7. forduló:

UVSE – Hungerit-Szentes 10-13 (2-5, 2-2, 4-3, 2-3)
Játékvezetők:
Dodog Sz., Kun Gy.

UVSE: Barna – Kisteleki H. 5 (1), Kövesdi 1, Sikter 2, Kuna, Kumi, Tóth A. Csere: Kiss A. (kapus), Ritz, Hertzka 1, Kiss E., Zhang Wei Wei 1. Vezetőedző: Áts Bertalan

Szentes: Terefou – Győri 3, Hevesi 3, van der Slot 3 (1), Kádár 1, Rácz, Kövér-Kiss 3. Csere: Etiebet, Elbert, Gémes. Vezetőedző: Tóth László

Gól/emberelőny: 2/3, illetve 2/9
Ötméteresek: 1/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Tóth (26.), Kumi (32.)
Vízilabda hírek
női ob 1-es bajnokság
női bajnokság
szentes
uvse
hungerit szentes