cover image
Egyéb
Utánpótlás

Izraellel gyakorolt az izraeli vb-re a női U20-as válogatott

2021. szeptember 23. 7:21

A Varga Tamás szövetségi vezetőedző által irányított juniorválogatott a felkészülés hatodik hetében először vívott nemzetközi mérkőzést, rögtön hármat. A világbajnokság az izraeli Netanyában október 10. és 16. között zajlik majd.

Egyetlen korosztályos világesemény maradt hátra, a női juniorvilágbajnokság, amely október 10-én kezdődik. A magyar válogatott jó ideje készül a világbajnokságra, ahol a D-csoportba került, Oroszország lesz ebben a négyesben a kemény ellenfél.

A vb-n egyébként nem lesz ott az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Japán vagy Kína válogatottja, de így is nehéz lesz a torna második szakasza.

A mieink nemzetközi mérkőzést ezen a héten tudtak játszani, kedden, szerdán és csütörtökön Izrael U20-as válogatottja ellen, a Szőnyi úton.

Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Varga Tamás, a válogatott szövetségi vezetőedzője szerint annak ellenére, hogy erős ellenfelet nem sikerült „lekötni" a járványhelyzet miatt, így is fontos volt, hogy a lányok végre nemzetközi rivális ellen mutassák meg magukat.

watch?v=95R4RkPPH-w Korábban OB I-es csapatok ellen edzett a válogatott, a világbajnokságig hátralévő két hétben pedig tovább folytatódik a gyorsítás és finomhangolás.

csapatkep_handelsman.jpg A szerdai mérkőzést a helyszínen tekintette meg Vári Attila, az MVLSZ elnöke, valamint Yacov Hadas-Handelsman, Izrael magyarországi nagykövete.

A világbajnokság csoportbeosztása

A-csoport: Görögország, Szlovákia, Olaszország, Németország
B-csoport: Dél-Afrikai Köztársaság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország
C-csoport: Izrael, Argentína, Szerbia, Peru
watch?v=K72dWX3YPTg D-csoport: Brazília, Magyarország, Oroszország, Üzbegisztán

A magyar válogatott mérkőzései:

Október 10., 20:30: Magyarország-Üzbegisztán
Október 11., 16:00: Brazília-Magyarország
Október 12., 12:00: Magyarország-Oroszország

Csoportgyőzelem esetén az A-csoport 3. és a B csoport 2. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik a magyar válogatott a négy közé jutásért. Ha a csoport második helyén végzünk, akkor a C-csoport 3. helyezettjével játszunk a nyolc közé, majd győzelem esetén a B-csoport győztese jönne. Azaz mindkét esetben - a papírforma alapján - a spanyol vagy a holland csapat jön a négy közé jutásért.
 
Interjú Varga Tamás szövetségi vezetőedzővel.
 
Interjú Pőcze Pannával, Peresztegi Nagy Kingával, Petik Pannával és Dobi Dorinával.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u20-as női válogatott
női juniorválogatott
varga tamás
Izrael