cover image
Szövetség

Itt a versenynaptár, avagy 2014-ben sem unatkozunk

2013. december 5. 12:27

Nemcsak a júliusi budapesti Európa-bajnokság miatt lesz érdemes jövőre is követni a hazai és nemzetközi vízilabda eseményeit. Világliga, Világkupa, Volvo Kupa, csak hogy néhány okot említsünk a megkülönböztetett figyelemre.

Mind Benedek Tibor, mind Merész András jelezte, az idei Világliga-sorozat legfőképpen felkészülési állomás-sorozat a július 14. és 27. közötti budapesti Európa-bajnokságra, ugyanakkor mindkét válogatott célja, hogy ott legyen a szuperdöntőben.

A női Világliga Super Final június 10. és 15. között Pekingben lesz, a férfi Világliga Super Final közvetlenül ezután, június 16. és 21. között, az egzotikus Dubajban – mi mást jelent ez, mint keleti nyitást a vízilabdasportban.

A férfiválogatott február 7. és 9. között játssza a hagyományos Volvo Kupát, amelyet ezúttal Szolnokon, a Vízilabda Arénában rendeznek meg, Szerbia, Németország és az Egyesült Államok részvételével – remek ellenfelek, remek felkészülési torna elé nézünk tehát. Két nappal később játssza egyébként a görögök elleni idegenbeli Világliga-találkozót a válogatott, amely január 14-én látogat Horvátországba ebben a sorozatban, utolsó csoportmeccsén pedig április 15-én fogadja a horvátokat.

A női válogatott január 21-én utazik Görögországba, március 18-án tavaszköszöntő mérkőzésen fogadja az olaszokat, majd április 22-én a görögök ellen bebiztosíthatja reménybeli továbbjutását a Super Finalra.

Természetesen a nyári világversenyek előtt már tudni fogjuk, kik nyerték a hazai és nemzetközi bajnokságokat. A női bajnoki rájátszás április 5. és 16. között lezajlik, a bajnoki döntőt április 26. és május 10. között rendezik. A férfiak play off-sorozata április 19. és május 7. között lesz, a döntőt és a bronzpárharcot május 9. és 21. között tartják meg.

A női Euroligában – ahol már csak négy magyar játékos révén vagyunk érdekeltek a negyeddöntők előtt – április 11-12-én lesz a négyes döntő, hogy hol, az még kérdéses, a LEN később jelöl helyszínt.

A férfi Bajnokok Ligájában már régóta tudjuk, hogy a ZF-Eger csoportellenfele, a Barceloneta rendezi majd a Final Six küzdelmeit, így ők már a rendező okán ott is vannak a döntőben (ennek ellenére az első BL-meccsen meglepetésre megverték a Rijekát, majd sajnos, Egerben is győztek). 

Az év legfőbb eseménye természetesen a július 14. és 27. közötti budapesti Európa-bajnokság, 221 nap múlva bedobják a vízbe a labdát a Hajós Alfréd Uszodában. Nemrég elindult a jegyértékesítés, és örömmel jelenthetjük, hogy az érdeklődés nem csekély. Ismét jelezzük: a szektorokat folyamatosan nyitja meg a jegyértékesítő partner, így nem kell csüggedni, ha a végső küzdelmekre már nem jelez szabad jegyet a rendszer.

Nem jön túl jól a klubcsapatoknak és edzőiknek, hogy 2014-ben bizony Világkupát is rendeznek, ahol a magyar válogatottak is részt vesznek. Augusztus 12. és 17. között a nők az oroszországi Hanti-Manszijszkban, míg augusztus 19. és 24. között a férfiak a kazah fővárosban, Almatyban küzdhetnek.

Nemcsak a nagyok, hanem a korosztályos válogatottak is fontos világversenyekre készülnek. Horkai György az U18-as fiú korosztállyal Isztambulba (augusztus 3-10.), a világbajnokságra készül, míg az U19-es válogatottal Grúziába, ahol Európa-bajnokságot rendeznek augusztus 24-től 31-ig.

A női U18-as válogatottnak is vb-je lesz jövőre, augusztus 25. és 31. között Madridban, míg az U19-es Európa-bajnokság szeptember 7. és 14. között Rómában zajlik majd.
 
versenynaptar2014_2.jpg  
Letöltés
Szövetségi hírek
versenynaptár 2014