cover image
Egyéb
Utánpótlás

Fiú U17-es Európa-bajnokság: a bronzéremét harcolhat a csapat

2021. szeptember 17. 19:05

A máltai kontinensviadal elődöntőjében Kiss Csaba együttese 12-10-re kikapott Szerbiától, így a vasárnapi bronzmeccsen 18 órától Spanyolországgal csap össze.

A horvátok elleni kifogástalan teljesítmény, a 10-4-es győzelem után Szerbia ellen ugrott medencébe a magyar válogatott, hogy megpróbálja kiharcolni a döntőbe jutást. A felek a szegedi Tiszavirág Kupán három negyedik szoros partit vívtak, amelyet végül akkor 16-10-re nyert a riválist - ugyanakkor mindenki egyetértett abban, hogy az a meccs már „rég" volt, a Kiss Csaba irányította válogatottunk azóta rengeteget fejlődött.
 
Nagy Ákos emberelőnyből lőtt góljával jól is kezdte az elődöntőt, ám a szerbek nem csak gyorsan egyenlítettek, hanem 3-1-re átvették a vezetést. És innen sajnos rendre előbbbre jártak...
 
Főként a második negyed volt fájó, hiszen csapatunk egyszer sem tudta bevenni a jól védekező ellenfél kapuját, a félidőben összeszedett 6-2-es hátrány pedig soknak is tűnt. Küzdött, becsülettel harcolt a társaság, de fordulás után tovább növelte az előnyét Szerbia, amely három negyed után 12-6-ra vezetett.
 
Szalai Péter és Gaszt Roland révén a záró etapban 12-8-ra szépítettek a mieink, majd Nagy Ákos gólja után 12-9 állt a táblán, ám már csupán kettő perc volt hátra. Szerbia időt kért, de Nagy emberfórból újabb gólt jegyzett, így 12-10-re jött fel csapatunk. A hátralévő másfél percben azonban megőrizte ezt az előnyét az ellenfél, így a döntőbe jutott.
 
A vasárnapi bronzmeccsen 18 órától a Görögországtól 11-8-ra kikapó Spanyolországgal csap össze a magyar válogatott.
 
Fiú U17-es Európa-bajnokság, Málta
Elődöntő
Szerbia-Magyarország 12-10 (3-2, 3-0, 6-4, 0-4)
Gólszerzők: Kovacsevics 4, Urosevics 3, Bozovics 2, Dimitrijevics, Musikics, Kojics, ill. Nagy Á. 4, Gaszt 2, Szépfalvi, Barics, Bede, Szalai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A másik elődöntőben:
Spanyolország-Görögország 8-11
 
Az Európa-bajnokság teljes eredménysora: itt található
 
A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Csite Loránd (Honvéd), Gyapjas Viktor (FTC)
Mezőnyjátékosok: Balogh Botond (BVSC), Barics Bence (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Ionescu Erik (UVSE), Iriczfalvi Gabor (KSI), Kis Ferenc Ágoston (Debrecen), Mészáros Balint (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Szécsi Marcell (UVSE), Szépfalvi Gergely (KSI), Varga Vince (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
 Szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba. Edző: Lehmann István. Kapusedző: Bisztritsányi Dávid

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Fiú U17-es Európa-bajnokság: a bronzéremét harcolh