cover image
Egyéb
Utánpótlás

Fiú U17-es Európa-bajnokság: éremért utazik a csapat

2021. szeptember 10. 11:21

A vasárnap kezdődő, máltai kontinensviadalon Oroszország ellen játszik először Kiss Csaba együttese, amely a szegedi torna tapasztalatait felhasználva nem titkoltan a dobogóra vágyik.

A szegedi torna, a Tiszavirág Kupa már a múlt, a vasárnap kezdődő Európa-bajnokság jár csaj a fejekben - avagy elutazott Máltára a fiú U17-es válogatott. A Kiss Csaba vezette társaság sorrendben Oroszország, Fehéroroszország és Németország ellen vívja csoportmeccseit, hogy aztán az egyenes kieséses rendszerben éremért csatázhasson.
 
Merthogy történt bármi is a felvezető tornán (vereség Szerbiától, Horvátországtól és Hollandiától), a szakmai stáb szerint éremesélyes csapatról beszélhetünk.
 
„A szegedi torna után miként bennem, a srácokban is leülepedtek a dolgok, sok olyan visszajelzést kaptam, ami optimizmusra adhat okot. Sok mindent átbeszéltünk, átértékeltünk, talán sikerült a terhet is levenni a vállakról. Nem nyomasztja őket, hogy ezt az Európa-bajnokságot meg kell nyerniük, mint két éve, hiszen pont a Tiszavirág Kupán láthattuk, milyen sok erős csapat van. Ami jó hír, mi is köztük vagyunk, éremesélyesként utazunk, bízom a fiúkban, mert tudom, jó vízilabdázók" - fogalmazott Kiss Csaba.
 
A lebonyolítás és a sorsolás ismeretében, nem meglepő, a negyeddöntő lesz az igazi vízválasztó - más kérdés, adott esetben a nyolc közé jutás is kemény feladat lehet. Csoportelsőként ugyanis rögvest a nyolc közé jutna a csapat, a negyeddöntőben pedig a D3-B3 csata győztese, az esély szerint a spanyol vagy a horvát együttes várna rá.
 
Csoportmásodikként viszont az A-csoport harmadikja, a papírforma alapján Hollandia következne a nyolc közé jutásért, majd a B-csoport elsője, a spanyol vagy a horvát együttes jönne a negyeddöntőben.
 
watch?v=SxrkBXW4GAg Csoportharmadikként előbb az olasz vagy a montenegrói alakulat következne a nyolc közé jutásért, majd az esélyek szerint a D-csoport győztese, Szerbia vagy Görögország a négy közé kerülésért.
 
Fiú U17-es Európa-bajnokság, Málta
Csoportbeosztás
A-csoport: Olaszország, Montenegró, Hollandia, Ukrajna
B-csoport: Horvátország, Spanyolország, Málta, Románia
C-csoport: Fehéroroszország, Németország, Magyarország, Oroszország
D-csoport: Georgia, Görögország, Szerbia, Törökország
 
A magyar válogatott csoportmérkőzései
2021. szeptember 12., vasárnap: Oroszország-Magyarország, 16:20
2021. szeptember 13., hétfő: Fehéroroszország-Magyarország, 10:20
2021. szeptember 14., kedd: Németország-Magyarország, 13:00
 
A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Csite Loránd (Honvéd), Gyapjas Viktor (FTC)
Mezőnyjátékosok: Balogh Botond (BVSC), Barics Bence (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Ionescu Erik (UVSE), Iriczfalvi Gabor (KSI), Kis Ferenc Ágoston (Debrecen), Mészáros Balint (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Szécsi Marcell (UVSE), Szépfalvi Gergely (KSI), Varga Vince (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
 Szövetségi kapitány: Cseh Sándor. Szövetségi vezetőedző: Kiss Csaba. Edző: Lehmann István. Kapusedző: Bisztritsányi Dávid

Vízilabda hírek
Utánpótlás
u17 eb
kiss csaba