cover image
Egyéb
Utánpótlás

Junior vb: negyedik lett a magyar válogatott

2021. szeptember 5. 18:43

Montenegró büntetőpárbajban győzte le a magyar csapatot, amely Gyapjas Brendon góljával egyenlített három másodperccel a rendes játékidő vége előtt.

Sejtettük, hogy nehéz mérkőzés vár a magyar válogatottra, hiszen Montenegró is a klasszikus délszláv iskola képviselője, amely ráadásul hatalmas feltámadást mutatott be az olaszok ellen.

Aztán ez a feltámadás végül nem vezetett eredményre, mert a büntetőpárbajban alulmaradtak az olaszokkal szemben. Nos, vasárnap délután rájuk mosolygott a szerencse az 5 métereseknél.

S hogy milyen volt az odáig vezető út a két csapat számára? Hektikus, ideges, változatos, izgalmas. Lényegében mélyről mentette ikszre a magyar válogatott a mérkőzést, mert bár ezúttal is vezetett a meccs derekán, hasonlóan a Szerbia elleni elődöntőhöz, a meccs második részében az ellenfél dominált.

Korac szerzett vezetést a montenegróiaknak a 3. percben, Vigvári Vendel egyenlített, de Perkovic ismét az ellenfélt hozta előnybe, emberelőnyös góllal. A második negyedben Szeghalmi Zsombor és Vigvári Vince góljaival fordítottunk, a 12. percben vezettünk először a mérkőzésen (3-2).

watch?v=Ec5l8ScNzfY A harmadik negyedben az egész világbajnokságon kiválóan játszó, mellesleg nagyon gólerősen vízilabdázó Konarik Ákos sorozatban háromszor is betalált, így 3-5-ről ismét fordított a magyar csapat (6-5).

watch?v=awv8pVIpHnY&feature=youtu.be Egygólos előnnyel vághattunk neki a negyedik negyednek, ami egy más alaphelyzet volt, mint a szerbek elleni elődöntőben, hiszen ott mínusz kettőről indult az utolsó nyolc perc.
Nem volt azonban mindig fegyelmezett a magyar csapat, ziccerek is kimaradtak, ez pedig megbosszulta magát.

bronz_3.jpg Montenegró is produkált egy 3-0-s rohamot, Vucorovic, Radovic és Perkovic góljával 8-6-ra húzott el, és sajnos nem is nagyon volt ekkor benne a pakliban, hogy hatalmasat változzon a játék kép a végjátékra. Persze, legyen szó bármilyen mérkőzésről, az utolsó percek más műfajt képviselnek, és vasárnap is láthattunk arra példát, fel lehet kapaszkodni a legvégén is.

watch?v=4gPNuQeLOUs Előbb Molnár Erik lőtt gólt 1:36-tal a vége előtt, majd a remek védekezésnek köszönhetően (hátrányban ráadásul), megmaradt az esély az utolsó fél percben az egyenlítésre. Időkérésre ekkor már nem volt lehetőség, így nagy lendülettel kellett megindulni. Ment is a csapat, köztük Gyapjas Brendon is, aki előtt egy idő után tisztává vált az út: rálőtte, a kapus kezéről pedig bepattant a labda a háló, 2,6 másodperccel a vége előtt.

8-8, visszajött a magyar csapat, következhettek a büntetők.

Ez is egy más műfaj, ahol bárki hibázhat, ezúttal a Vigvári-testvérek voltak pechesek, a túloldalon Perkovic hagyta ki az ötöst. A harmadik büntető után egyébként Korom Dániel állt be a kapuba, ő fogta meg Perkovic lövését, Radovic büntetőjénél viszont tehetetlen volt.

Így győzött Montenegró, és szerezte meg a bronzérmet.

A világbajnokságot Szerbia nyerte meg, miután a döntőben 10-8-ra legyőzte Olaszországot.

Junior világbajnokság, Prága:

A 3. helyért:

Magyarország-Montenegró 8-8 (1-2, 2-2, 3-1, 2-3 5 méteresekkel: 3-4)
Gólszerzők
: Konarik Ákos 4, Szeghalmi Zsombor 2, Molnár Erik 2, Vigvári Vendel, Vigvári Vince, Gyapjas Brendon, illetve Mrsic 2, Perkovic 2, Radovic 2, Milic 2, Korac, Stanojevic, Vucorovic, Draskovic

A döntőben:
Szerbia-Olaszország 10-8 (3-3, 1-1, 3-2, 3-2)

Az 5. helyért:
Horvátország-Spanyolország 12-8 (6-2, 2-2, 1-1, 3-3)

A 7. helyért:
Görögország-Egyesült Államok 11-12 (6-3, 1-5, 1-3, 3-1)
 
A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC)
Mezőnyjátékosok: Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Vigvári Vince (UVSE), Vigvári Vendel (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC)
Vízilabda hírek
Utánpótlás
junior vb
juniorválogatott
prága