cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Märcz Tamás: „Fontos a lelki egyensúly, elszánt játékosokat látok!”

2021. augusztus 3. 17:46

A női válogatott után a férfi számára is elérkezett a tokiói negyeddöntő időpontja: szerdán, magyar idő szerint 12:50-kor Märcz Tamás csapatának Horvátország ellen kell kiharcolnia a négy közé jutást.

A kapitányt a szokásos előzetesre kértük a horvátok elleni rangadó előtt.

„Mondhatom, hogy a megszokott napirendet követtük kedden is. Délelőtt szerepelt egy videózás a programban, ahol egy kicsit visszanyúltunk az itteni korábbi dolgokhoz, de alapvetően már természetesen ebben is a horvát csapatra készülve. Kora délután egy vizes edzésünk volt, ráadásul egy kicsit hosszabb, 90 percet biztosítottak számunkra a szervezők, és ezzel éltünk is. A pálya másik felén az amerikai csapat edzett egyébként. Szóval gyakoroltunk, kicsit élesítettük magunkat, tartjuk a fizikai állapotunkat is, úgy látom, rendben van a csapat."

A magyar és a horvát válogatott többször is találkozott egymással az elmúlt időszakban, együtt is edzőtáborozott Sibenikben. Kérdés, hogy a videózás során ezek a meccsek is sorra kerültek-e.

„Nem kifejezetten, hiszen akkor még mindkét csapat nagyon sokat variálta a keretét, itt Tokióban viszont már ők is és mi is a standard keretet szerepeltetjük. Rengeteg anyagunk van, igyekszünk jól felkészülni, hogy ne érjen minket meglepetés. A sibeniki meccsek is hasznosak voltak, szóval egy-egy jelenetet még biztosan előveszünk este, a rövidebb videózás alkalmával, de akár a BENU Kupa-meccsről is. Igaz, ott ők voltak teljes létszámban, nálunk viszont hiányoztak meghatározó játékosok."

Még a Japánba utazás előtt Märcz Tamás úgy fogalmazott, ha jól játszunk, a horvát csapatot egyértelműen le tudjuk győzni, így lehetséges negyeddöntős ellenfélnek - ha nem is ideális, hiszen nem kívánságműsor ez - korrektnek számít.

„Akkor örülök, hogy a horvátokat kaptuk, ha legyőzzük őket. Ez azért nem lesz egyszerű, hiszen már itt Tokióban is masszív csapatként mutatkoznak, erősödtek Obradoviccsal, és a sibeniki formához képest is jóval jobb állapotban vannak. Nagyon stabilnak látom őket. Két hasonló erősségű csapat meccse lesz a szerdai, ahol a napi forma dönt majd. Szeretném, ha a srácok már úgy feküdnének le este, hogy megszilárdultak a taktikai elképzeléseink."  

Érdekességként említette meg a kapitány, hogy a 19:50-es kezdéssel most játssza legkésőbb aktuális mérkőzését a magyar válogatott a tornán, ez már vízilabdabarátabb időpont.
S hogy mennyire izgatott Märcz Tamás?

„Amennyire kell, az vagyok. Természetesen várom a mérkőzést, fontos pillanata lesz ez az olimpiának. De nem szabad, hogy én, a stáb vagy a játékosok túlizgulják ezt a mérkőzést. A legfontosabb az, hogy tökéletes legyen a lelki egyensúly akkor, amikor elkezdődik a meccs. Bizakodó vagyok, látom az elszántságot, a tüzet a játékosokban" - fogalmazott a férfiválogatott szövetségi kapitánya.
 
XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, Tokió
Férfi vízilabda


A negyeddöntő párosítása

2021. augusztus 4., szerda - magyar idő szerint (Tokióban 7 órával előrébb járnak)


7.00: Egyesült Államok-Spanyolország
8.30: Görögország-Montenegró
11.20: Olaszország-Szerbia
12.50: Magyarország-Horvátország
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
tokió 2020
tokió 2021
Férfi válogatott