cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Tokió 2020: fantasztikus csapatmunkával a legjobb négy között!

2021. augusztus 3. 13:34

Női válogatottunk egy emberként küzdve, a 10-7-es vezetést követő 10-10-es állásnál sem megtörve, nem elbizonytalanodva, voltaképpen végig jobban játszva 14-11-re legyőzte Hollandiát, és bejutott az elődöntőbe! Csütörtökön magyar idő szerint 12:50-től Spanyolország lesz az ellenfele.

„Mindig arra vágytam csapatkapitányként, játékosként, hogy ne tőlem függjön a csapatom sorsa. Nagyon büszke vagyok és hálás a többieknek, hogy nem egy emberről van szó, hanem arról, hogy 13 játékos hogy játszik. Mindenki felnőtt a feladathoz, mindenki beleállt a saját szerepkörébe. El tudta fogadni azt, hogy ha gólt kellett lőni, gólt lőtt, ha ki kellett állítania magát, akkor kiállíttatta magát. Ettől szép a csapatsportág az egyénivel ellentétben, 13-an tudunk a másik helyére lépni, ha kell."
 
Az oly sok nagy csatát megélt, oly sok nagy csatát megnyerő, oly sok nagy csatában főszerepet vállaló Keszthelyi-Nagy Rita ezen honlapunknak adott nyilatkozatánál nem kell jobb összefoglaló!
 
Elődöntős női válogatottunk a tokiói olimpián!
 
Csapatként, fantasztikus csapatként játszva gyűrte le Hollandiát!
 
Rita mondata azért tükrözi hűen a látottakat, mert ha feltesszük azt a kérdést, hogy ki nyerte meg ezt a brutálisan kemény, az ellenfél számára négy ötméterest hozó partit, nem lehet így válaszolni.
 
Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Mert ki nyerte volna meg?
 
A válogatottban élete mérkőzését játszó, a felelősséget felvállaló, eszméletlen fontos pillanatokban gólokat szerző, óriási tűzzel játszó Gurisatti Gréta?
 
Vagy a 2018-as cudar esztendő után magát felépítő, szintén legjobb válogatott találkozóját lehozó Leimeter Dóra?
 
Vagy a szokásos melót hátul elvégző, de közben elöl háromszor, háromszor villanó Illés Anna?
 
Vagy a védekezésben eszméletlen nagyot alakító, a holland lövéseket blokkoló Szücs Gabriella?
 
Vagy a szintén nagyot védekező, a rossz lövések után 10-10-nél élete gólját szerző Garda Krisztina?
 
Vagy a centerben kiállításokat hozó, nagyot brusztoló Gyöngyössy Anikó, Parkes Rebecca páros?
 
Vagy a 8-7-nél az időkéréses fórban roppant precíz és magabiztos Rybanska Natasa?
 
Vagy a duplázó, labdalopásokat bemutató, egyetlen pillanatig nem megingó Szilágyi Dorottya?
 
Vagy a labdákat elhozó, így több támadást „intéző", a kiállításokkal is a csapatot segítő, magát a csapatjátéknak alárendelő Vályi Vanda?
 
Vagy a meccsen magát folyamatosan feljebb hozó, kulcspillanatokban klasszisát megvillantó, 12-11-nél is nagyot védő, a kezét a védésnél a kapufára ütő Magyari Alda?
 
Vagy maga Keszthelyi-Nagy Rita, aki gól nélkül is vezér volt, aki bízott a társakban, s aki úgy irányította a vízben 31:14 percig (!) a csapatot, ahogy a nagykönyvben meg van írva?
 
Vagy a padról Bíró Attila, aki remekül meccselt, jó érzékkel nevezett egy kapust, és aki a harmadik negyedben, három kihagyott emberelőnyös helyzet után a negyediknél időt kért - és megmondta, mit kell csinálni a gólhoz?
 
Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Fotó: Derencsényi István/MVLSZ

Vagy a padról vagy éppen a lelátóról erőt, tüzet sugárzó Tóth László, Áts Bertalan, Gangl Edina trió? Vagy a Magyari Aldát ápoló/nyugtató dr. Pavlik Attila, Horváth Ákos kettős? Vagy a születésnapos, a győzelmet megjósoló videólemző Buza Balázs?
 
Nem, nem és nem. Ahogy Rita mondta: ebből a meccsből tényleg, de tényleg mindenki kivette a részét!
 
Folytatása következik csütörtökön magyar idő szerint 12:50-től Spanyolország ellen már a döntőért!
 
XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, Tokió
Női vízilabda
Negyeddöntő
2021. augusztus 3., kedd
 
Hollandia-Magyarország 11-14 (3-4, 4-4, 2-2, 2-4)
Tatsumi Water Polo Center, vezette: Peris (horvát), Severo (olasz)
 
Hollandia: Willemsz - Megens 2, Genee 1, Wolves, Stopmhorst 2, Sevenich, van de Kraats 4. Csere: van der Sloot 1, Joustra 1, Keuning, Koolhaas. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
 
Magyarország: Magyari - Szilágyi 2, Vályi, Szücs, Parkes, Keszthelyi-Nagy, Garda 1. Csere: Gurisatti 3, Illés 3, Leimeter 4, Gyönygössy, Rybanska 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
További negyeddöntős eredmények
 
Kanada-Egyesült Államok 5-16 (1-7, 2-4, 0-0, 2-5)
Gólszerzők: la Roche 2, Crevier 1, Wright 1, McKelvey 1, ill. Steffens 3, M. Fischer 3, Williams 3, Musselman 2, A. Fischer 2, Fattal 1, Gilchrist 1
 
Spanyolország-Kína 11-7 (5-2, 4-3, 2-1, 0-1)
Gólszerzők: Forca 4, Ortiz 2, Bach 1, A. Espar 1, Gonzalez Lopez 1, Tarrago 1, Garcia Godoy 1, ill. Niu 2, X. Wang 1, Xiong 1, Lu 1, H. Wang 1, Deng 1
 
Ausztrália-Orosz csapat 8-9 (2-4, 2-2, 2-2, 2-1)
Gólszerzők: Halligan 2, Armit 2, Gofers 1, Ridge 1, Arancini 1, Kearns 1, ill. Serzhantova 2, Simanovich 2, Glyzina 2, Bersenava 1, Prokofyeva 1, Ivanova 1
 
2021. augusztus 5., csütörtök - magyar idő szerint (Tokióban 7 órával előrébb járnak)
Elődöntő
8.30: Orosz csapat-Egyesült Államok
12:50: Spanyolország-Magyarország
Az 5-8. helyért
7.00: Kína-Hollandia
11.20: Ausztrália-Kanada
Vízilabda hírek
Női válogatott
tokio2020