cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Tokió 2020: Élesedő fókusz, élesedő meccsek, jön Olaszország!

2021. augusztus 1. 13:26

Férfiválogatottunkra is kemény meccs vár a csoportkör végén, Olaszország ellen kell bizonyítania a fiúknak hétfőn, magyar idő szerint hajnali 3 órától. Ezzel együtt az igazán fontos dolgok majd ezután következnek.

„A megszokott mederben telt el a napunk, az edzéseken is a szokásos dolgokat, mozgásokat, labdatechnikai dolgokat végezték a fiúk, és persze egy kicsit játékban is gyakoroltunk" - mondta kérdésünkre Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A fiúk a görögök elleni vereség után Dél-Afrikát, Japánt és az Egyesült Államokat győzték le, mindenképpen biztató, felfelé ívelő játékkal. Az olaszok is ívelnének felfelé, de egyelőre még „tartalékolnak".

A kapitány szerint a világbajnok sincs még abban a formában, ahol majd vélhetően szeretne lenni a későbbiekben.

„Azt láttam eddig, hogy nehezen születtek meg a győzelmeik, a görögök és az amerikaiak ellen is. De láttuk már tőlük több világversenyen is, hogy ez a forgatókönyv, az elején még nem a legélesebbek. Nem is a végleges taktikát mutatják még ilyenkor, ahogy jönnek a nehezebb meccsek, akkor veszik elő a tartalékjaikat. Szóval nem lesz könnyű, nyilván ők is a csoportelsőségre törekednek, de nekünk is vannak céljaink."

Érdeklődtünk, mivel lenne elégedett a kapitány a hétfő reggeli meccs végén. (Mi kezdjük a játéknapot, így, ha akarnánk sem lenne lehetőségünk számolgatni a másik csoport eredményeihez igazodva. De persze nem akarnánk, nem ránk jellemző.)

„Mindenképpen egy tudatos játékot várok a srácoktól, fel kell venni a szoros emberfogás ritmusát, főleg a center-bekk pozícióban, de egyébként is. Az olaszok szeretnek a labdaszerzésekre fókuszálni, a mezőnyben a túlzott agresszivitás sem áll távol tőlük, szóval erre mindenképp készülnünk kell. Stabilan játszanak évek óta, nagyjából változatlan kerettel, amit egyébként jól ismerünk."

S hogy mit lát a kapitány a srácokon?

„Egyre jobb a fókusz, nem látok túlzott feszültséget a játékosokon, a megfelelő figyelem megvan, ez biztató. Ahogyan a javuló forma is, megjegyzem, az utolsó csoportmeccsek eredményéből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. A hozzáállásunkat viszont egyenletesnek kell lennie, és persze élesednie a következő hétre" - fogalmazott Märcz Tamás.

XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, Tokió
Férfi vízilabda


A csoport:
Magyarország-Olaszország - 3 óra
Görögország-Egyesült Államok - 4:30
Japán-Dél-Afrikai Köztársaság - 11:20

B csoport:
Szerbia-Montenegró - 7 óra
Spanyolország-Horvátország - 8:30
Ausztrália-Kazahsztán - 12:50
 
Az A csoport állása: 1. Olaszország 7 (55-27), 2. Görögország 7 (54-29), 3. Magyarország 6 (59-30), 4. Egyesült Államok 4 (54-39), 5. Japán 0 (41-57), 6. Dél-Afrika 0 (11-92)

A B csoport állása: 1. Spanyolország 8 (53-27), 2. Horvátország 6 (58-38), 3. Szerbia 4 (57-40), 4. Montenegró 4 (48-43), 5. Ausztrália 2 (34-53), 6. Kazahsztán 0 (28-77)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
tokió 2020
tokió 2021
Férfi válogatott