cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Nagy médiaérdeklődés kísérte férfiválogatottunk keddi edzését

2021. július 13. 15:00

Märcz Tamás csapata sajtónyilvános edzésen köszönt el a médiától, rajta keresztül szurkolóitól. A szövetségi kapitány és a játékosok becsülettel állták a sarat, interjúk sokaságát adták, a téma többnyire az olimpiai várakozások voltak.

Női válogatottunk után férfiválogatottunk is sajtónyilvános edzést tartott a Margitszigeten. Az érdeklődés a média részéről hatalmas volt, ebben nincs meglepetés, hiszen Európa-bajnok együttesünk nem titkoltan a legfényesebb eredményt célozza meg Tokióban.
 
A felkészülés amúgy néhány nap pihenőt követően folytatódott, Märcz Tamás szövetségi kapitány így fogalmazott: „A játékosoknak is ez volt az utolsó lehetőség, hogy hosszabb időt töltsenek a családjukkal, valamint, hogy mentálisan és fizikálisan is picit feltöltődjenek."
 
watch?v=8ist-da84XM A szakember elmondta, elsősorban a játékosok fizikai állapotán dolgoznak ezekben a napokban, a tornateremben és a vízben is rövidebb, pörgősebb edzéseket vezényel. Hozzátette, természetesen a taktikai gyakorlás minden tréningnek a része. Mint elmondta, egyelőre Burián Gergely is a kerettel van, ezért még tudnak létszámegyenlő helyzetben gyakorolni, az utazást követően erre már csak akkor lesz lehetőségük, ha egy kapust is bevet a mezőnyben.

A csapat pénteken utazik Japánba, de először még Ojamában edzőtáborozik négy napon keresztül, ahol a spanyol válogatottal tart közös edzéseket. „Ez a négy nap nagyon fontos lesz a felkészülésben, jó lesz a spanyolokkal éles körülmények között, nem egymást felosztva gyakorolni, hanem keményebb párharcokkal, presztízs csatát vívni edzésen" -  hangsúlyozta Märcz Tamás, akivel együtt végzett centerünk, Mezei Tamás; ők ketten az edzés befejezését követően másfél órával zárták a délelőtti etapot. 

watch?v=3nmfn0brRVw A délelőtti edzésén a Budapesti Honvéd SE képviseletében Gergely István ügyvezető elnök, Kovács Katalin elnökségi tag és Imre Géza sportigazgató látogatta meg a klub olimpikonját, Hosnyánszky Norbertet. A trió minden honvédos sportolót felkeres a tokiói járatának indulása előtt, és kisebb ajándékkal kedveskedik nekik.

„Tornazsákot kaptam, benne pólóval és kulaccsal, ráadásul a tornazsákon az én fotóm és nevem van. Szép gesztus, örülök neki, és a kisfiam is biztosan nagyon örül majd! Ez az olimpia más érzelmi töltettel bír, mint az előzőek, mert nekem valószínűleg már nem lesz több, ezért ezt mindenképpen aranyéremmel szeretném zárni. Nagyjából olyasmi lesz a szerepköröm, mint a válogatottban eddig mindig: védőmunkát kell végeznem, jóval többet, mint a klubomban, és valószínűleg bekkelnem is kell. De talán mindig is az volt az erősségem, hogy kevés hibával végeztem el a védekezőfeladatomat, és elöl tudtam néhány gólt lőni és néhány jó passzt adni. A csapat szerintem ott tart, ahol kell, de úgy érzem, hogy jók leszünk, személy szerint én is egyre jobb formában érzem magamat!" - fogalmazott a pekingi olimpiai bajnok.
 
A férfiválogatott olimpiai kerete:
 
KapusokNagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A VÁLOGATOTT TOKIÓI PROGRAMJA
Július 25., 4.30: Magyarország-Görögország
Július 27., 11.20: Magyarország-Japán
Július 29., 3.00: Magyarország-Dél-Afrikai Köztársaság
Július 31., 7.00: Magyarország-Egyesült Államok
Augusztus 2., 3.00: Magyarország-Olaszország
Augusztus 4.: negyeddöntők
Augusztus 6.: elődöntők, az 5-8. helyért
Augusztus 8.: helyosztók
Az időpontok magyar idő szerint értendők.

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás