cover image
Egyéb
Utánpótlás

U15-ös fiú Eb: most jön a java; a döntőbe jutásért a görögök ellen

2021. július 9. 16:53

A Dávid Zoltán irányította magyar válogatott szombaton magyar idő szerint 17:30-tól. Görögország ellen a fináléba jutásért játszik. A másik ágon spanyol-horvát elődöntő következik.

Győzelem a csoporttangadón Horvátország ellen (13-10), könnyed, magabiztos siker Grúzia/Georgia és Lengyelország ellen (23-3, 32-3), majd ellenállhatatlan negyeddöntő Törökország ellen (20-5). Ezzel a négy győzelemmel jutott az elődöntőbe U15-ös fiú válogatottunk a loulei kontinensviadalon. A fináléba jutásért szombaton magyar idő szerint 17:30-tól Görögország ellen játszik, míg a másik ágon spanyol-horvát csatát rendeznek.
 
A csapatot irányító Dávid Zoltánt kértük a szünnapon egy kis értékelésre, illetve a várható folytatást illető gondolatokra:
„A srácokra eddig semmi panaszunk nem lehet, buboréktorna ide, ebből adódó nehézségek oda, becsülettel tették a dolgukat. A bezártság nem mindig könnyű a fiataloknak, de egyrészt tudják, mi a feladat, motiváltak, másrészt az ellenfelek számára sem jobbak a körülmények. Ami magát a játékot illeti: az első meccsünk a horvátok elleni csoporttangadó az elsőség, a könnyebb ág miatt fontos volt, jól teljesített a csapat. Mindenki azt várta, hogy majd Montenegró ellen játszunk a kieséses szakaszban, ám Törökország közbeszólt. Meglepődtünk, hogy ötméteresekkel a törökök nyertek, gyorsan elkezdtünk rájuk készülni. Fura játékstílust képviselnek, nehéz volt rendesen feltérképezni őket. Igyekeztünk nem elkövetni azokat a hibákat, amelyeket a montenegróiak elkövettek. Az elején ugyan 4-4-re kiegyenlítettek, de utána a megbeszéltek szerint, türelmesen játszottunk, szép lassan felőröltük őket. Ekkora különbségre nem számítottunk, nem is ez volt a célunk, de olyan koncentráltak voltunk, hogy a 20-5 jött ki belőle. Elmondható, a minimális célt, a négy közé jutást elértük, ugyanakkor még véletlen sem szeretnénk itt megállni! A görögök lesznek az ellenfeleink, akik erősek, jó csapatot alkotnak. Két különböző stílusú csapat találkozik, nagyon ott kell lennünk fejben, mert ugyan sokat hibáznak, de sok hibára szokták késztetni ellenfeleiket. Eddig nem voltunk görcsösek, mostantól sem szabad annak lennünk. Úgy látjuk, a csapat rendkívül motivált, a kellő és egészséges izgalommal várja a csatát."
 
A csapat pénteken délelőtt úgynevezett „átmosó" edzésen vett részt, délután koncentráltan készült a görögökre: videózás, az emberhátrányos szituációk elemzése, gyakorlása volt leginkább műsoron.
 
A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Horváth Solt (BVSC)
Kiss Gergely (KSI)

Mezőnyjátékosok:
Balogh Botond (BVSC)
Bötkös Patrik (KSI)
Budai István (UVSE)
Doroszlai Zalán (BVSC)
Haverkampf Bence (Spandau)
Lugosi Csongor (Eger)
Mérő Alex (KSI)
Nagy Zalán (KSI)
Regős Vince (FTC)
Simon Sebestyén Gergely (FTC)
Tátrai Tamás (BVSC)
Tóth András (Pécs)
Tóth Martin Zétény (Vasas)

Edzők: Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid
Szakmai vezető: Cseh Sándor

Vízilabda hírek
Utánpótlás
u15