cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Győzött a józan ész: a 13 játékosból kell megnevezni mindig a tokiói meccskeretet

2021. július 9. 9:00

A válogatottak tizenharmadik játékosa is az olimpiai faluban lakhat, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végleges határozata szerint bármennyiszer be lehet cserélni.

Miközben a válogatottak gőzerővel készülnek a tokiói rajtra (így a mieink is, akik a Margitszigeten készülnek, és jövő hét pénteken utaznak Japánba), a színfalak mögött hetek, hónapok, sőt tulajdonképpen évek óta tartó huzavonára tettek pontot. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint hivatalosan eldőlt, milyen szabályok vonatkoznak a az olimpián a tizenharmadik, tartalékként nevezett játékosra.
 
Eszerint nem csupán egyszer, hanem minden mérkőzés előtt lehet játékost cserélni, a szövetségi kapitányok a találkozók napjának reggeléig a tizenhárom pólósból jelölhetik ki az aktuális meccskeretet, a cserét pedig nem kell indokolni.
 
Fontos kiemelni, hogy a tizenharmadik játékos is az olimpiai faluban lakhat.
 
kreret_kep_2021.jpg Bíró Attila és Märcz Tamás sem nevezte még meg, hogy olimpiai keretéből ki lesz a tartalék - a NOB határozata szerint tulajdonképpen innentől nincs is jelentősége a kérdésnek. A „sakkozás" persze megy tovább, hiszen a kapitányok elvben a tokiói meccskeretbe felállhatnak 10 mezőnyjátékossal és 2 kapussal, de adott esetben akár 11 mezőnyjátékossal és 1 kapussal is.
 
 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
tokio2020