cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Kiváló támadójátékkal második sibeniki meccsét is megnyerte a válogatott!

2021. június 26. 21:14

Märcz Tamás együttes a horvátországi edzőtábor második hivatalos összecsapásán is legyőzte a hazaiakat, pazar második félidővel 15-10-re győzött. És következhet jövő hét végén a BENU-kupa a Margitszigeten!

A sibeniki edzőtábor pénteki 12-10-es győzelme megadta az alaphangot a szombati újabb csatára. Märcz Tamás a 19-es olimpiai keretéből ezúttal Nagy Viktort, Erdélyi Balázst, Manhercz Krisztiánt, Varga Dénest és Vámos Mártont nem nevezte a mérkőzésre. Ott volt viszont a csatasorban Konarik Ákos, aki első mérkőzését vívhatta a nemzeti együttesben!
 
Az első negyedben Bukic értékesített büntetőjével és előnygóljával 2-0-ra vezetett az érezhetően a visszavágás vágyával medencébe ugró házigazda, s ugyan Angyal Dániel egy lepattanó után szépített, Lazic 3-1-re alakította az állást. Marcelic kapus elkapta a fonalat, Pásztor Mátyás büntetőjét is védte.
 
A második etapban viszont már sikerült „kilyukasztani" a hazai kapust, az ismét igencsak aktív Pásztor speciel kétszer is gólt jegyzett, mellette Zalánki Gergő duplázott, ileltve a csapatkapitány Hosnyánszky Norbert volt eredményes. Igen ám, de a horvátok hatszor találtak be Vogel Soma kapujába, így nagyszünetben 9-6-ra vezettek.
 
Következett a harmadik negyed, amely pénteken a kritikus volt a mi szempontunkból - ezúttal azonban fordult a kocka, és Märcz Tamás legénysége remek szakaszt produkált. Zalánki és Pásztor nagyon elemében volt, Hosnyánszky is meglőtte második gólját, majd Német Toni húzott a falból a kapuba, miközben átellenben csupán Lozina volt eredményes. Avagy 4-1-es menettel 10-10-re egyenlített csapatunk.
 
A záró felvonásban Vogel nagy védése és Hosnyánszky pontos lövése után már nálunk volt az előny, sőt az újonc Konarik megduplázta azt. Fizikálisan is ellenfele fölé nőtt a csapat, a mindkét meccsen centerben sokat dolgozó Mezei Tamás, majd Jansik Szilárd révén már 14-10-re vezettünk, sőt a végén Burián Gergő találatával 15-10-re nyertünk. Két győzelem Horvátországban, kimondottan jó előjelek. És következhet jövő hét végén a BENU-kupa! 
 
Férfi felkészülési mérkőzés, Sibenik
Horvátország-Magyarország 10-15 (3-1, 6-5, 1-4, 0-5)
Gólszerzők: Bukic 2, Lazic 2, Buric 2, Garcia 1, Obradovic 1, Buslje 1, Lozina 1, ill. Zalánki 3, Pásztor 3, Hosnyánszky 3, Angyal 1, Német 1, Konarik 1, Mezei 1, Jansik Sz. 1, Burián 1
 
A férfiválogatott olimpiai kerete:
 
KapusokLévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás