cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Märcz Tamás: a csapattá formálódás folyamatban

2021. június 19. 11:30

Férfiválogatottunk a közvetlen olimpiai felkészülés harmadik hetét zárta szombaton délelőtt - az első olyat, amelyen végig együtt lehetett a 19-es keret. A szövetségi kapitány edzések szempontjából az egyik legnehezebb hétnek minőstette ezt a szakaszt. Szerdán a sibeniki edzőtáborba utazik a társaság, ahol két hivatalos meccset is vív a horvátokkal.

Miközben női válogatottunk az athéni Világliga Szuperdöntő egyenes kieséses szakaszában Spanyolországot, majd Kanadát is legyőzve a fináléba jutott, férfiválogatottunk kevésbé fókuszban dolgozva folytatta a munkát. A keret a közvetlen olimpiai felkészülés harmadik hetén van túl - egy olyan héten, amikor először lehetett végig együtt mind a 19 játékos.
 
20210611_ferfi_vizilabda_edzes48.jpg Märcz Tamás szövetségi kapitányt kértük egy kis összefoglalóra: „Azzal kezdeném, hogy eleve egy nagyon kemény hétnek volt ez beígérve, talán a legnehezebbnek. A hétvége felé közeledve azt láttam, hogy leginkább a felkészülésbe később csatlakozó FTC-játékosok fáradtak el benne, ami érthető, hiszen nekik ez volt az első teljes hetük velünk. Akik korábban elkezdték, egy fokkal jobban bírták ezt a ritmust, de összeségében azt mondhatom, az összes játékos jól alkalmazkodott. A hétnek plusz nehézséget adott a parázs napsütés, a délelőtti edzéseink nehézségi fokára rátett még úgy húsz-harminc százalékot, emiatt előfordult, hogy szándékosan rövidebb, ugyanakkor pörgősebb foglalkozásokat tartottunk. Ennek ellenére természetesen szeretünk még ilyen időben is kint edzeni, varázsa van, alkalmazkodunk hozzá. A kiváló tornatermi körülmények miatt a Duna Arénában is edzettünk egyet. Szinte minden tréningen előtérbe került a taktika is, afféle gyorstalpaló gyanánt végimentünk azokon az elemeken, amelyeket korábban gyakoroltunk, igyekeztünk felfrissíteni azokat. Ez már csak azért is fontos, mert láthatón szükség van arra, hogy összeszokjanak a játékosok. Úgy érzem, jól haladunk. A csapat nincs még kész, sőt messze is van attól, de ez így természetes. Egy-két fontos taktikai elem rendbetételével alkalmasak leszünk arra, hogy a jövő héten Sibenikben jó meccseket vívjunk az erős horvátokkal - magam is meglepődnek, ha hibátlanok lennénk már. A tizenkilenc játékost forgatni nem feltétlen könnyű, de láthatóan nagy a harc, miközben a csapattá formálódás is folyamatban van. Ebben sokat segít, hogy a keret minden tagja utazik Horvátországba, ahol 25-én és 26-án vívunk hivatalos találkozókat, de ezeken kívül is lesznek edzőmeccseink a hazaiakkal. Fontos, hogy együtt leszünk, elszakadunk kicsit Budapesttől, és csak magunkkal foglalkozhatunk. Itt talán arra is lesz alkalom, hogy közös koccintással megünnepeljük majd azt, hogy Angyal Daninak megszületett a héten a gyermeke."
20210611_ferfi_vizilabda_edzes71.jpg
A férfiválogatott olimpiai kerete:
 
Kapusok: Lévai 
Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás