cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfiválogatott: teljes a keret, 19-en harcolnak a tokiói csapatba kerülésért

2021. június 11. 14:00

Märcz Tamás szövetségi kapitány immáron minden kiválasztottjára számíthat, a csapat a Margitszigeten készül, majd 23-án indul egy horvátországi edzőtáborba.

A június 1-ei médiaérdeklődésre (azon a napin kezdte meg olimpiai felkészülését férfiválogatottunk) a péntek délelőtt rátette egy lapáttal, ami nem csoda: immáron teljes Märcz Tamás bő olimpiai kerete! Az, hiszen a Bajnokok Ligája múlt hétvégi nyolcas döntőjében ezüstérmes Ferencváros játékosai csütörtök déután csatlakoztak a Margitszigeten készülő társakhoz, s így, a teljes létszámú keret tartott pénteken 11-12 óra között sajtónyilvános edzést.

watch?v=HTDN5rYfk9I A minden médium által kérdezett, így számtalan interjút adó szövetségi kapitány elégedetten értékelte az eddig látottakat, s elmondta, hogy az FTC-pólósai egyáltalán nincsenek rossz állapotban. „Az elmúlt időszak természetesen mentálisan és fizikálisan is kivett belőlük, ez tény, éppen ezért most még nem feszítjük túl őket, de a keret többi tagjával szinkronban dolgoznak ők is, a jövő héten pedig már sokkal több mindent tudunk majd együtt gyakorolni" - említette Märcz Tamás.
20210611_ferfi_vizilabda_edzes08.jpg Aki aztán hozzátette, akik már a múlt héten elkezdték a közös edzéseket, azok mostanra kifejezetten jó állapotba kerültek. „Nagyon intenzív munkát tudtunk velük elvégezni, meg vagyok elégedve mindenkivel" - emelte ki a szövetségi kapitány, aki a keretszűkítés várható időpontjáról a június 23-27. között sorra kerülő horvátországi edzőtábor utáni napokat jelölte meg.

Az olimpiára 12 plusz 1 fő tartalék nevezhető majd.
20210611_ferfi_vizilabda_edzes80.jpg Az edzésen készített interjúinkat kommunikációs felületeinken folyamatosan közöljük.
 
watch?v=ASAd6Jum3ZI A férfiválogatott olimpiai keret:
 
KapusokLévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás