cover image
Egyéb

Férfi BL: a Recco nyerte a trófeát, ezüstérmes az FTC

2021. június 5. 21:00

A belgrádi fináléban a címvédő FTC-Telekom nagyot küzdve 9-6-ra kikapott az olasz bajnoki ezüstérmestől, de Varga Zsolt együttesét így is dicséret illeti.

A finálé „felvezetéseként" a LEN döntése szerint kétmeccses BL-eltiltást kapott Sedlmayer Tamás (az ok: brutalitás az elődöntőben), így nem lehetett ott társai között a döntőben, sőt a csapat egy emberrel kevesebbet nevezhetett a partira.
 
A Pro Recco a főtáblán mind a tíz meccsét megnyerte, Belgrádban a Hannover és a legyőzésével jutott a döntőbe, és Mandics találatával vezetést is szerzett. Varga Zsolt együttese Nicolas Constantin-Bicari és Vigvári Vendel villanásával fordított, sőt fórban labdája volt a 3-1-es vezetéshez is. Ez nem jött össze, de ami nagyobb baj volt, hogy az ellenakció során Figlioli egyenlített. A Fradi kettős fórt is kihagyott, ezt is góllal büntette az olaszok rutinos játékosa, majd a negyed végén di Fulvio volt ziccerben - Vogel Soma bravúrosan védett.
 
A második negyedben is folytatódott a kiállításdömping, így a fórok megjátszása került fókuszba. Vigávri, Younger, Vámos Márton, di Fulvio, Nikola Jaksics lőtt gólt, így itt, egy ott, majd páros kiállítás jelezte, mekkora a hirig a vízben. Mindkét oldalon lett volna lehetőség vezetést szerezni, de maradt az 5-5 a félidre.

Térfélcsere után Ioannis Fountoulis harmadik személyi hibájával kipontozódott, Echenique pedig mázlival belőtte a fórt, majd Mandics balosa villant egy nagyot. Először vezetett kettővel a Recco. Bijac védései nem engedték közelebb a Fradit, de átellenben Vogel is stabil volt. Mezei Tamást is elveszítette harmadik kiállítás miatt a zöld-fehér alakulat, amely időkéréses fórt hagyott parlagon. A reccói blokkok jól működtek, miközben érezhetően nagyon fáradtak voltak a felek. A negyed végén Gabriel Hernandez fórban kért időt, de csapata nem játszotta meg jól a helyzetet, pontosabban Vogel védett, így 7-5 állt a táblán a záró etap előtt.

watch?v=cR6qCdnzXcA&feature=youtu.be Ebben három és fél perc adok-kapok után Mandics volt az első, aki pontosan célzott, 8-5-nél eldőlni látszott a csata. Küzdött, nagyot harcolt az FTC, de di Fulivo szerzett újabb gólt. Constantin-Bicari 16 perces gólcsendet tört meg, de a hátralévő időben a Recco megőrizte előnyét, így megnyerte a Bajnokok Ligáját.

"Először is gratulálnom kell a játékosaimnak, hiszen egy rendkívül nehéz szezonunk volt, rengeteg problémával, és mégis kihoztuk belőle a maximumot. Sajnos a mai döntőben két negyed után elfáradtunk, a kispadunk pedig rövid volt, nem tudtunk már cserélni, onnan pedig már nem volt lehetőségünk visszajönni" - nyilatkozta a helyszínen Varga Zsolt, aki hozzátette, büszkének kell lenniük, mivel ebben az évben több fiatalt - Vigvári Vendelt vagy Fekete Gergőt - sikerült beépíteni a csapatba.
 
Férfi Bajnokok Ligája, Nyolcas döntő, Belgrád
Június 5., szombat
 
Döntő
Pro Recco (olasz)-FTC-Telekom Waterpolo 9-6 (3-2, 2-3, 2-0, 2-1)
Gólszerzők: Mandics 3, di Fulvio 2, Figlioli 2, Younger 1, Echenique 1, ill. Vigvári Vendel 2, Constantin-Bicari 2, Vámos 1, Jaksics 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 3. helyért
CNA Barceloneta (spanyol)-AN Brescia (olasz) 7-13
 
Az 5. helyért
Waspo Hannover (német)-Jug Dubrovnik (horvát) 11-16
 
A 7. helyért
Olympiakosz Pireusz (görög)-CN Marseille (francia) 13-12
Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc