cover image
Egyéb

Férfi BL Nyolcas Döntő: pénteken a fináléért küzdhet az FTC!

2021. június 3. 16:35

A belgrádi negyeddöntőben a címvédő FTC-Telekom a francia CN Marseille ellen egyértelmű, 14-6-os győzelmet aratott, így pénteken a Jug Dubrovnikot 12-10-re legyőző Brescia ellen elődöntőt vívhat. A másik ágon Recco-Barceloneta elődöntőt rendeznek.

A francia bajnokot pontosan tudta az FTC, hogy nem szabad lebecsülni, kiváló játékosok találhatóak a keretében - mindezt a felek Európai Szuperkupameccsén megtapasztalták már a zöld-fehérek.
 
Akik persze igyekeztek biztosra menni. Ennek megfelelő határozottsággal kezdte a partit Varga Zsolt együttese: hátul csírájában fojtotta el riválisa támadásait, emberhátrányban sem engedte érvényre juttatni. Ebből építkezve elöl Jansik Szilárd és Vigvári Vendel belőtt egy fórt, Vámos Márton balosa villant akcióból, ergo 3-0-val nyitott a sorozat címvédője.
 
Tekintettel arra, hogy a második negyedre semmit sem változott a játék képe, tulajdonképpen a nagyszünetre eldőlt a parti. Legalábbis nehezen lehetett volna elképzelni, hogy a Marseille 1-7-ről képes legyen talpra állni az FTC ellen. Ioannis Fountoulis ötméteresből és akcióból volt eredményes, Zalánki Gergő egy fórt „vert be", Nicolas Constantin-Bicari pedig centerből ügyeskedett össze egy gólt. Odaát a horvát Vukicevic volt az egyetlen, aki képes volt bevenni Vogel Soma kapuját.
 
Fordulás után Fountouis és Vámos révén gyorsan 9-1-re alakította az FTC az állást, izgalmakról nem beszéltünk. A záró etap 10-4-ről kezdődött, a meccs 14-6-ra végződött, mindkét oldalon tudták, melyik a jobb csapat, így csendes mederben zajlott a találkozó.
 
Varga Zsolt együttese pénteken a Jug Dubrovnikot 12-10-re legyőző Brescia ellen csatázhat az elődöntőben. A másik ágon Recco-Barceloneta elődöntőt rendeznek.
 
Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: - Rendkívül büszke vagyok a játékosaimra, nagyszerű munkát végeztek! A védekezésünk közel volt a tökéleteshez, és ha a védekezés rendben van, akkor támadásban is magabiztosabbak vagyunk, márpedig ezúttal ez történt. Ekkora különbség nincs a két csapat között, egyszerűen rossz napja volt az ellenfélnek, persze némi közünk nekünk is volt ahhoz, hogy ez így történt.

Milos Scsepanovics, a Marseille vezetőedője: - Ennél mindenki többre számított tőlünk, de ne felejtsük el, hogy a címvédő ellen játszottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, kialakítottuk a helyzeteinket, majd el is hibáztuk őket. Ezzel egy időben a Ferencváros eredményesen támadott, mi pedig nem tudtunk nyugodtak maradni úgy, hogy közben egyre nőtt a különbség. Azért próbáltuk a saját játékunkat játszani, és láttam is jó megoldásokat.
 
Ioannis Fountoulis, az FTC játékosa: - Esélyesként volt rajtunk némi nyomás, de miután jól védekeztünk emberhátrányban, és lőttünk néhány könnyű gólt, lekerült rólunk a teher. Elhúztunk öt-hat góllal, és onnantól kezdve egészen a végéig irányítottuk a mérkőzést, köszönhetően a tapasztaltságunknak. Pénteken rendkívül nehéz mérkőzésre számítok, de akkor is nyerni akarunk.
 
Igor Kovacevic, a Marseille játékosa: - A Ferencvárosnak sokkal nagyobb tapasztalata van abban, hogy kezelje ezeket a kiélezett mérkőzéseket, nekünk tanulnunk kell ebből az összecsapásból. Az ellenfelünk sokkal jobban kezdte a mérkőzést, mi pedig nem tudtuk tartani vele a lépést. Ezzel együtt mi már azzal elértük a célunkat, hogy itt vagyunk a nyolcas döntőben, minden más csak ráadás.

 
Férfi Bajnokok Ligája, Nyolcas döntő, Belgrád
Június 3., csütörtök
 
Negyeddöntő
FTC-Telekom Waterpolo-CN Marseille (francia) 14-6 (3-0, 4-1, 3-3, 4-2)
Gólszerzők: Fountouis 4, Vámos 3, Zalánki 2, Vigvári Vendel 2, Constantin-Bicari 2, , Jansik Sz. 1, ill. Vukicevic 2, Prlainovics 1, Kovacsevics 1, Vernoux 1 Camarasa 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Pro Recco (olasz)-Waspo Hannover (német) 16-9
Jug Dubrovnik (horvát)-AN Brescia (olasz) 10-12
CNA Barceloneta (spanyol)-Olympiakosz Pireusz (görög) 22-9
 
Június 4., péntek
Az 5-8. helyért
Waspo Hannover-Olympiakosz Pireusz, 13:00
CN Marseille-Jug Dubrovnik, 15:30
 
Elődöntő
Pro Recco-CNA Barceloneta, 18:00
FTC-Telekom Waterpolo-AN Brescia, 20:30
 
watch?v=1C-2Qc6wkMc Június 5., szombat
A 7. helyért - 13:00
Az 5 helyért - 15:30
A 3. helyért - 18:00
Döntő - 20:30
Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc