cover image
Egyéb

Az első kaliforniai összecsapáson öt góllal volt jobb az olimpiai bajnok

2021. május 26. 6:31

Női válogatottunk az ESPN élő közvetítése mellett 14-9-re kapott ki az Egyesült Államok ellen. Bíró Attila együttese a második félidőt 6-4-re nyerte meg. Folytatás magyar idő szerint csütörtök hajnali 2 órakor egy újabb mérkőzés keretében.

Elsőre nem volt rossz - sőt!
 
Tudtuk, hogy a játékban lévő, az elmúlt héten Kanadával háromszor is játszó, ellenfelét mindannyiszor magabiztosan legyőző rivális ellen nem az olimpiai felkészülést két hete elkezdő, még átállási nehézségekkel is küzdő mieink dominálnak majd, Bíró Attila is leginkább arra volt kíváncsi, mit sikerül kihozni ebből a partiból.
 
A hazaiak 41 esztendős, mindent megnyerő klasszisáról, a már visszavonul Brenda Villáról elnevezett fedett uszodából az ESPN közvetítése jelentett plusz rangot - bátran állíthatjuk, válogatottunk nem vallott szégyent a nagy nyilvánosság előtt. Sőt!
 
A kapunkban Magyari Alda kezdett, Mussalemann duplája ellen nem volt neki sem ellenszere. A negyedik percben Keszthelyi Rita ötéteresből lőtte az első gólunkat, ám az amerikaiak az első negyedben erre hárommal válaszoltak, így 5-1-re vezettek. De tegyük hozzá, abszolút nem játszott alárendelt szerepet válogatottunk, de az érezhető volt, szoknia kell a tengerentúli stílust.
 
Az UVSE egykori játékosa, Steffens vezérletével a második negyedben meg sem álltak a hazaiak 8-1-ig, s bizony ekkor támadásban és védekezésben is akadtak gondjaink. Antal Dóra passzából ismét Keszthelyi Rita talált be, majd Leimeter Dóra balosa is villant, a reklámszünet miatt tízperces nagyszünetben (a többi szünet 3 perces volt) 10-3 állt a táblán.
 
Fordulás után Vályi Vanda és Natasa Rybanska révén sikerült zárkózni, majd 12-5 után Garda Krisztina is hozzászólt a meccshez. Ahogy telt az idő, felbátorodott csapatunk, úgymond adaptálódott a játékvezetői stílushoz. 12-6-ról induló záró etapot Illés Anna, Leimeter Dóra és Garda Krisztina révén sikerült 3-0-s szakasszal nyitni, 12-9 volt az állás, ami természetesen a hazaiakat is újból a gázpedálra nyomásra sarkallta. Más kérdés, mi van akkor, ha az amúgy hatalmasat küzdő, nagyot játszó centerünk, Parkes Rebecca kicsit pontosabb. A hazaiak Haralabidis és M. Fischer találatával zárták a hivatalos felkészülési mérkőzéssorozat kezdetét, így 14-9 lett a végeredmény.
 
„A mérkőzés elején sem játszottunk alárendelt szerepet, ám alig-alig kaptunk ítéletet, hozzá kellett szokni a stílushoz. Elégedett vagyok a látottakkal, különösen a második félidővel, amikor nem csak hogy egyenrangú ellenfelei voltunk az olimpiai- és világbajnoknak, hanem bizonyos szakaszokban mi domináltunk. A végeredmény csalóka, ugyanakkor bízom benne, lesz ez még jobb is. Az ilyen mérkőzések kiválóan szolgálják az olimpiai felkészülést" - értékelt a meccs után Bíró Attila szövetségi kapitány.
 
Folytatás magyar idő szerint csütörtök hajnali 2 órakor egy újabb mérkőzés keretében Irvine-ben, a William Woolett uszodakomplexumban. A találkozó hazánkban 7 napos ingyenes letöltéssel megtekinthető: ezen a felületen!
 
Női felkészülési mérkőzés, Commerce (Kalifornia)
Egyesült Államok-Magyarország 14-9 (5-1, 5-2, 2-3, 2-3)
 
Egyesült Államok: Johnson - Musselman 1, Fattal 1, Steffens 1, A. Fischer 1, M. Fischer 3, Williams. Csere: Sidemann, Hauschild, Haralabidis 3, Neushul, Gilchrtist 1, Raney 3. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
 
Magyarország: Magyari - Szilágyi, Vályi 1, Szücs, Parkes, Keszthelyi 2, Garda 2. Csere: Antal, Illés 1, Leimeter 2, Gyöngyössy, Rybanska 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
A női válogatott olimpiai kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC) 
 
 
 
 
 


Vízilabda hírek
Bíró Attila
Női válogatott