cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Minden rendben Kaliforniában - jöhet az első amerikaiak elleni mérkőzés

2021. május 25. 8:37

Női válogatottunk jó körülmények között, az első napok nehézségei után már együtt készül a hazaiakkal. Bíró Attila tudja, nem könnyű csapatának a dolga a játékban lévő amerikaiak ellen, de legalább kiderülnek a hiányosságok. Magyar idő szerint hajnalban (4:30) hivatalos meccs következik a felek között, az ESPN élőben közvetít!

Jelentjük, Kaliforniában minden a tervek szerint alakult eddig női válogatottunk számára. A telefonvégre kapott szövetségi kapitány, Bíró Attila ekképpen foglalta össze az elmúlt napok történéseit: „Ahogy ilyenkor lenni szokott, az első néhány nap nehéz volt, amelyet én sem könnyítettem meg. Ez azt jelenti, hogy a jetlag dacára Ágó Renáta erőnléti edző vezetésével kemény szárazföldi tréningeket tartottunk. A körülmények kifogástalanok, viszont azoknak a játékosoknak, akiknek ez az első ilyen túrájuk - ez hozzávetőleg a csapat fele -, még meg kell szokniuk az itteni sajátságokat, a hatalmas tereket például. Volt némi rácsodálkozás részükről."
 
A csapat helyi idő szerint hétfőn este edzett először együtt az amerikai válogatottal, a szakmai stáb tudatosan alakította úgy a programot, hogy mély vízbe dobhassa a társaságot. Nos, a jelentések szerint az elmúlt napokban Kanadával együtt készülő, három mérkőzést játszó, azokon egyértelműen domináló, játékban lévő házigazda igencsak elpáholta a mieinket, akik saját bőrükön érezhették, miben kell még fejlődniük. Még az edzés előtt elmondta Bíró Attila, hogy „A hiányosságainkra derüljön csak fény, miképpen abban bízunk az edzőtáborban, hogy a remek dolgokat is láthatunk."
 
usa555.jpg Az első edzés után helyi idő szerint kedden 19.30-kor (ez magyar idő szerint szerda hajnali 4:30-at jelent) az első hivatalos összecsapás következik a felek között. Dél-Kalifornia egyetlen fedett uszodája a 41 esztendős olimpiai- és világbajnok Brenda Villáról kapta a nevét - érdekesség, csapatunk tagjai közül többen játszottak is még az egykori világklasszis ellen. A mérkőzés további kuriózuma, hogy élőben közvetíti az amerikai televíziózás egyik legnagyobb csatornája, az ESPN - erre korábban nem volt példa, csupán helyi kábeltévék sugároztak női pólómeccseket. A találkozó hazánkban 7 napos ingyenes letöltéssel megtekinthető: ezen a felületen!
 
Grafika: USA Waterpolo

Grafika: USA Waterpolo

A női válogatott olimpiai kerete
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC) 
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila