cover image
Egyéb

E.ON Férfi és Női Vízilabda OB I: a 2020/2021-es szezon is minőségi volt

2021. május 24. 8:00

A bajnoki rájátszás zárta a klubvízilabdát, amely a vírusjárvány idején a szigorú biztonsági szabályok maximális betartása mellett zajlott az elejétől a végéig, segítve a válogatottak munkáját, öregbítve a magyar póló hírnevét. Vári Attila, az MVLSZ elnöke és Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója kiemelte, a sorozat továbbra is a sportág egyik legnívósabb bajnoksága.

SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
Már a bajnokság első mérkőzése, a 2020. augusztus 29-én lejátszott Eger-KSI roppant izgalmas, 14-13-mal záruló összecsapása megadta az alaphangot. Az E.ON Férfi OB I alapszakaszában, majd a rájátszásban is sorra következtek az izgalmasabbnál izgalmasabb találkozók, a játék a nehéz helyzet ellenére sem állt le, aminek köszönhetően a női bajnoksághoz hasonlóan a magyar férfibajnokság is teljes egészében, sikeresen lezajlott. A nőknél az UVSE, a férfiaknál a Szolnok sikerével zárult a pontvadászat.
 
Az E.ON régóta komoly támogatója a Magyar Vízilabda Szövetségnek, bajnokságaink névadója is egyben, amiért köszönettel tartozunk. A kifogástalan együttműködésünknek, valamint természetesen a csapatok hozzáállásának is hála a kiírás szerint minden fordulót meg tudtunk rendezni. Ez az ismert okok miatt nagy szó, egyúttal hatalmas segítséget jelentett válogatottjainknak is, hiszen a játékosok játékban voltak, tehették azt, amihez nagyon értenek. Látva a mérkőzéseket bátran állíthatjuk, az E.ON Férfi OB I továbbra is világ egyik legnívósabb bajnoksága" - fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.
 
Ugyan a mostani szezonban csak a kanapénkról szurkolhattunk a kiváló magyar csapatainknak, izgalmakból így sem volt hiány sem a női, sem a férfi bajnokság alatt. Idén a sportág lelke, a szurkolók nélkül zajlottak a mérkőzések, de vízilabdásaink ugyanolyan lelkesedéssel és elhivatottsággal játszottak, mintha mindezt teltházas uszodában tették volna. A pólósokhoz hasonlóan számunkra is elengedhetetlen a csapatmunka, a kiváló, minőségi teljesítmény és a közösen elért sikerek, még ha mindezeket néha nehezített pályán is kell megtennünk. Ez a közös szellemiség az, ami összeköti az E.ON-t és a vízilabdasportot immár hetedik éve. Büszkék vagyunk rá, hogy névadó szponzorként idén is a magyar csapatok mögött állhattunk" - mondta Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója. 
 
Budapest, 2021. május 24.

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság