cover image
Egyéb

A Zvezda a Szuperkupa megnyerésével vigasztalódott

2013. november 30. 23:23

Az európai Szuperkupa fináléjában a Crvena Zvezda 9-8-ra győzött a Radnicski Kragujevác ellen – némi vigasz a BL-búcsú után.

Az egykoron szebb napokat, egészen pontosan hasonló nívójú és rangú mérkőzéseket látott óbecsei uszodában, azaz a „néhai” VK Becsej otthonában csapott össze az európai Szuperkupáért a BL-győztes Crvena Zvezda és az Euro Kupa nyertese, a Radnicski Kragujevác.

A Zvezda alighanem itt keresett vigaszt arra, hogy pokoli izgalmakat követően, büntetőpárbajban búcsúzott az idei BL-küzdelmektől a Recco elleni párharcban. Igaz, az elmúlt szezonhoz képest meggyengült belgrádiakkal szemben esélyesebbnek tűnt a Radnicski, soraiban olyan klasszisokkal, mint Filip Filipovics, a montenegrói Borisz Zlokovics vagy a horvát Damir Buric.

A kragujeváciak kezdtek jobban, hamar elmentek 2-0-ra, majd 3-1-re, és az első nyolc perc után 3-2-re vezettek. A fordulat a második rész elején jött, amikor a Zvezda három gólt szerzett zsinórban (5-3), és ettől fogva folyamatosan Prlajnovicséknál volt az előny.

Gyakorlatilag a negyedik rész végéig maradt a forgatókönyv: a fővárosiak elmennek kettővel, a Radnicski visszajön egyre – egyenlítenie azonban egyszer sem sikerült a Kragujevácnak. Az utolsó percben, 9-8-nál kapták meg az utolsó esélyt egy emberfór képében, ám Sefikkel az élen szilárdan állt a lábán a Zvezda védelme, így maradt ez a végeredmény, azaz a BL-győztesé lett a Szuperkupa.

Európai Szuperkupa-döntő (Óbecse): 
Crvena Zvezda (szerb)–Radnicski Kragujevác (szerb) 9-8 (2-3, 4-2, 1-1, 2-2)


Játékvezetők: Borell (spanyol), Sztavridisz (görög)
Gólszerzők: Sz. Raszovics 2, Radzsen 2, A. Prlajnovics 2, Vapenszki, V. Raszovics, Mann, illetve Popovics 2, Filipovics 2, Buric, Vukszanovics, Zlokovics, Baszara
Vízilabda hírek
európai szuperkupa
szuperkupa
radnicski kragujevác
crvena zvezda