cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: az OSC jutott a döntőbe, és küzdhet a Szolnokkal

2021. május 16. 15:00

A Nyéki-uszodában az M4 Sport+ élő közvetítése mellett Varga Dániel együttese 10-9-re legyőzte a címvédő FTC-t, így bejutott a szerdán kezdődő fináléba. A bronzmeccsen FTC-BVSC csata lesz.

OSC vagy FTC?
 
A Szolnok ellenfelét várta a szerdán kezdődő bajnoki fináléra. Ez az ellenfél az OSC és az FTC közül kerülhetett ki. Varga Dániel együttese az alapszakaszban kétszer is legyőzte ellenfelét, így 6-0-s pontelőnnyel kezdhette meg az elődöntőt, amelynek első felvonásán 7-2-es vereséget szenvedett. A második, szerdai ütközet elképesztő csatát és 12-12-es döntetlent hozott a Komjádi-uszodában, a zöld-fehérek végül ötméteresekkel nyertek, s egyenlítettek ki a párharcban.
 
A Nyéki-uszodában a ki-ki ütközett következett, amelyet az M4 Sport+ csatorna élőben közvetített. Az első negyedet remekül kezdte az OSC: egy gyönyörű fórmegjátszás végén Manhercz Krisztián feladását Hárai Balázs húzta a kapuba. Majd Manhercz büntetőt harcolt ki, de ezt Vogel Soma védte. A vendégek Európa-bajnok kapusa utána Hárai csavarjába „nézett bele", le is kellett cseréni - helyére érkezett Gárdonyi András, akit lefordulás után Salamon Ferenc gyorsan felavatott. Jól zárt az OSC-retesz, Lévai Márton nagyokat védett, ám aztán Zalánki Gergő lefordulás után bevette a kapuját.
 
osc_ftc_3_1.JPG A második negyed elején Tóth Márton is kiharcolt egy büntetőt, amelyet Erdélyi Balázs gólra váltott, ismét két góllal, 3-1-re vezetett a hazai alakulat. Nem sokáig, hiszen átellenben Jansik Szilárd fórból szépített. A két játékos a folytatásban is egymást követően talált be (Erdélyi távoli bombával, Jansik fórból), majd Nicolas Constantin-Bicari csavarral egyenlített. Itt is, ott is volt lehetőség további gólokat lőni, de a védelmek határozottak voltak, a blokkok a helyükön tették a dolgukat.
 
Fordulás után még jobban összerántotta Varga Zsolt együttese a védekezését, Gárdányi is hozzátette a magáét, elöl pedig Jansik harmadik gólját jegyezte. Nikola Jaksics ötöst brusztolt ki, Varga Dénes belőtte, az FTC 2-4-ről szerzett 6-4-es vezetést. Több sem kellett Varga Dánielnek, időt kért, és meglehetős energiával igyekezett felrázni csapatát. Fórból Burián Gergő szépített, de Varga ismét visszaállította a zöld-fehérek kétgólos előnyét, így 7-5-tel mehettek a záró etapra.

Amelyet remekül kezdett az OSC, erejét bizonyítva újfent képes volt visszajönni a meccsbe! Manhercz szépített, Lévai kivédte Varga büntetőjét, majd odaát Erdélyi belőtte az ötöst! Sőt egy jó blokk után előnyben Csacsovszky Erik lövésével 8-7 lett az állás! Az OSC nagyon beindult, Manhercz bombája ismét beakadt, 5-1-es szériával 9-7-re vezetett - ezúttal Varga Zsolt igyekezett időkéréssel felrázni csapatát. 

osc_ftc_3_2.JPG Vámos Márton mindenesetre képes volt érdemben hozzászólni a partihoz, 4:12 volt hátra, majd a címvédő másik balkezes Európa-bajnoka, Zalánki villant. Őrült izgalmak közepette hét másodperccel a vége előtt Erdélyi gólja döntötte el a találkozót.
 
unneoplos2.JPG Az OSC küzdhet tehát a szerdán kezdődő fináléban a Szolnokkal. 

Varga Dániel: – Ritkán éltem át ilyen rossz meccset, mert rengeteg hiba volt, minden részről. Ha ezt a meccset elemeznem kellene, nagyon sokáig tartana a videózás. A lélekjelenlét döntött és az egyéni megoldások, amelyek pluszenergiát adtak a csapatnak, és végül győzelmet értek. Nagyon büszke vagyok az eredményre és a döntőbe jutásra.

Varga Zsolt: – Maradt bennem fullánk bőségesen, mert a negyven százalékkal több kiállítás ilyen mérkőzésen döntő lehet. Nem gondoltam volna, hogy bármelyik oldalt támogatni kell, az esélyegyenlőséghez mindenkinek joga van. Megtettünk mindent, büszke vagyok a játékosokra, előrefelé kell tekintenünk, mert van még ebben az idényben dolgunk bőségesen.

watch?v=ywWlm1jLPGY E.ON OB I
Elődöntő
3. mérkőzés
2021. május 16., szombat
 
OSC-Újbuda-FTC-Telekom Waterpolo 10-9 (2-1, 2-3, 1-3, 5-2)
Gólszerzők: Erdélyi 4, Manhercz 2, Burián 1, Hárai 1, Salamon 1, Csacsovszky 1, ill. Jansik Sz. 3, Zalánki 2, Varga D. 2, Vámos 1, Constantin-Bicari 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-6 az OSC javára
 
Következik
Döntő - két nyert mérkőzésig (valamennyit az M4 Sport közvetíti)
2021. május 19., szerda, 20:45
2021. május 22., szombat, 16:30
Ha szükséges - 2021. május 25., kedd, 19:00
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság