cover image
Egyéb

Férfi Euro Kupa: háromgólos szolnoki előnyről indul a finálé zárása

2021. május 7. 18:27

Szombaton 16 órától (tv: Digi Sport) rendezik a Nyéki-uszodában az OSC-Szolnok döntőt - a felek első ütközetét 14-11-re a szolnokiak nyerték.

Két héttel ezelőtt Szolnokon két negyed után még 7-7-re álltak a felek, ám fordulás után a hazaiak sokkal jobban sáfárkodta a helyzeteikkel, így az ötgólos Filip Filipovics vezérletével 14-11-re győztek, és háromgólos előnyt szereztek a fővárosi partira.
 
Három gól - sok vagy behozható?
 
A szakemberek a „határeset" kategóriát emlegetik, avagy szinte kivétel nélkül mindenki egyetért abban, hogy bravúr kell az OSC-től a végső sikerhez.
 
Varga Dániel csapata a bajnoki elődöntőt a magyar bajnoki alapszakasz utolsó fordulójában az FTC felett aratott győzelmének köszönhetően 6-0-s pontelőnyről kezdhette meg riválisa ellen, ami a szerdai ütközet után 6-3-ra apadt, lévén a Fradi 7-2-re nyert ellene. A támadójátékán feltétlen javítania kell a Szolnok ellen, hogy sikerüljön a minimum háromgólos győzelem, ami a büntetőpárbajhoz lenne elegendő.
 
Zsivko Gocics alakulata a BVSC ellen behúzta szerdán az elődöntőt (8-0-s rohammal nyert 11-7-re), önbizalommal várja az Euro Kupa döntőjének második felvonását.
 
Szóval, egy a kérdés már csak ebben a sorozatban: Szolnok vagy OSC?
 
Ezt megelőzően a 1996/97-es szezonban rendeztek magyar finálét európai kupasorozatban: akkor a LEN Kupát a Ferencváros nyerte meg az UTE előtt. A kupa utódját, az Euro Kupát kétszer nyerte meg magyar együttes, mindkét alkalommal az új fénykorát élő Ferencváros, a 2016/17-es idényben és egy idénnyel később.

A Szolnok és az OSC is nyert már európai kupát, a Dózsa 2017-ben a Duna Arénában a Bajnokok Ligáját, míg az OSC BEK-et, előző fénykorában, 1972-ben és 1978-ban. Ebben a szezonban mindkét csapat szeretett volna felkerülni a BL főtáblájára, de az utolsó mérkőzésen meghiúsult az igyekezet, még akkor is, ha játékereje alapján talán mindkét együttesnek ott lenne/lett volna a helye.
 
Férfi Euro Kupa, döntő, 2. mérkőzés
2021. május 8., szombat
OSC-Újbuda-Szolnoki Dózsa, Nyéki-uszoda, 16:00 - tv: Digi Sport
 
Emlékeztető
Döntő, 1. mérkőzés
2021. április 24., szombat
Szolnoki Dózsa-OSC-Újbuda 14-11 (2-3, 5-4, 3-1, 4-3)
Gólszerzők: 
Filipovics 5, Drasovics 2, Szeghalmi 2, Schmölcz 1, Nagy Á. 1, Jansik D.1, Pijetlovics 1, Konarik 1, ill. Manhercz 3, Csacsovszky 2, Erdélyi 2, Burián 2, Hárai 1, Salamon 1
Vízilabda hírek
euro kupa
szolnok
osc