cover image
Egyéb

E.ON OB I, 29. forduló: FTC-dominancia, a Szolnok szombaton lehet első

2021. április 29. 20:38

Varga Zsolt együttese parádés védekezéssel 11-7-re nyert riválisa otthonában, így a Szolnok matematikailag még nem alapszakaszgyőztes. Zsivo Gocics együttese a szombati utolsó fordulóban a KSI ellen szereztheti meg a szükséges pontokat. Vasárnap az OSC és az FTC rangadója (14:05, M4 Sport) kiemelt jelentőséggel bír a rájátszás tekintetében is.

Miként szerda esti összefoglalónkban beszámoltunk róla, a 29. fordulóban a BVSC biztosította helyét a rájátszásban, ahol a legjobb négy csapat harc majd az érmekért. Mint írtuk, a biztos negyedik zuglóiak minden bizonnyal a Szolnok ellen küzdenek majd - Zsivko Gocsis listavezető alakulata csütörtökön játszott tévés rangadót az FTC ellen. A házigazda pontszerzés esetén már most alapszakaszgyőztes lett volna, ám Varga Zsolt együttese legjobb formáját idéző védekezéssel felettébb magabiztosan vitte haza a három pontot.
 
Az első negyedet még 3-2-re meg tudta nyerni a Szolnok, ám az FTC innen nagyon beindult, dominált, és esélyt sem adott ellenfelének. Vogel Soma (12/19, 63%) és a teljes védelem jól állt a lábán, támadásban pedig Nikola Jaksics volt igazán elemében, de természetesen a teljes zöld-fehér arzenál veszélyt jelentett Nagy Viktor kapujára. Sok kérdés nem volt, a végén a hazaiak csak kozmetikázni tudtak valamelyest az eredményen - ami 11-7 lett a címvédő javára.
 
Így a 80 pontos Szolnok mögött 78-cal áll az FTC, az OSC-nek 75, a BVSC-nek 68 van, avagy a Szolnok a 30., utolsó fordulóban a KSI ellen biztosíthatja be első helyét.
 
Mindez azt jelenti, hogy nagy eséllyel az FTC és az OSC vívja a másik elődöntőt. Érdekesség, hogy az utolsó forduló utolsó meccsén, május 2-án egymás ellen játszik a két csapat, avagy az egymás ellen szerzett pontok beszámítása miatt tulajdonképpen már ekkor „elkezdődhet" az elődöntő. Az a parti azt is befolyásolja, hogy melyik otthonában lesz majd a rájátszás első mérkőzése.
 
E.ON Férfibajnokság, 29. forduló
2021. április 29., csütörtök
Szolnoki Dózsa-FTC-Telekom Waterpolo 7-11 (3-2, 2-5, 0-3, 2-1)
Gólszerzők: Pijetlovics 2, Angyal 1, Kovács G. 1, Nagy Á. 1, Szeghalmi 1, Filipovics 1, ill. Jaksics 4, Zalánki 2, Varga D. 2, Jansik Sz. 1, Vámos 1, Vigvári Vendel 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás: itt

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság