cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: zsinórban hatodszor az UVSE vagy tíz év után újra a Dunaújváros?

2021. április 23. 15:57

Az UVSE-Dunaújváros finálé harmadik, mindent eldöntő összecsapása következik szombaton 16:30-tól - a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti a Hajós-uszodából.

Az olimpiai kvalifikáció, és maga a jó olimpiai szereplés érdekében ily módon kiírt női elsőosztályú bajnokság utolsó két mérkőzése következik szombaton. A legfőbb kérdés még nyitva: megvédi címét, sorozatban hatodszor koronázzák meg az UVSE-t, vagy tíz esztendő után újfent bajnoki trófeát szerez a Dunaújváros?
 
Azt, hogy a jó ideje egyeduralkodó, az előző két aranyérmet százszázalékos teljesítménnyel megszerző UVSE-re ambiciózus, egyúttal kemény ellenfél vár, jól jelzi, hogy egyáltalán ki-ki ütközetre került sor, továbbá az, hogy a BENU Magyar Kupa fináléja után az újvárosiak örülhettek. Mindazonáltal Benczur Márton csapatát sem kell félteni, a Hajós-uszodában az alapszakaszelsőséget eldöntő összecsapáson éppúgy nyert egy góllal, mint a döntő első felvonásán. Minden bizonnyal mindenki ott lesz a fedélzeten, avagy a bordasérülése miatt az újvárosi találkozót kihagyó Parkes Rebecca is visszatér.
 
Újvárosi oldalon is mindenkire számíthat várhatóan Mihók Attila, aki tanítványaival nagyon szeretne már bajnoki döntő után is a medencében ünnepelni - ehhez elég egy góllal, vagy éppen döntetlen után ötméteresekkel diadalmaskodni.
 
Bíró Attila szövetségi kapitány mindenesetre izgatottan várja, mire megy egymás ellen a két alakulat, mire mennek egymás ellen a válogatott játékosok - borítékolható, hogy nagy küzdelmet, izgalmakat, végig feszült csatát lát majd. És ebben lehet részese a szurkolóknak, a pólóbarátoknak is, hiszen a 16:30-kor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!
 
E.ON Női OB I, Rájátszás
Április 24., szombat
 
Döntő, 3. mérkőzés
UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Hajós-uszoda, 16:30 - tv: M4 Sport
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1
 
Az 5. helyért, 3. mérkőzés
Hungerit-Szentes-III. Kerületi TVE, Szentes, 18:00
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1
 
 

Vízilabda hírek
női bajnokság