cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: FTC - hatalmas lépés a csoportelsőség felé!

2021. április 21. 20:07

A spanyol Barceloneta ellen taktikus, nagy csatában 8-7-re nyert Varga Zsolt együttese, így csütörtökön 16:30-tól a csoportgyőzelemért ugrik medencébe a Dinamo Tbilisi ellen. Az E.ON az MVLSZ kiemelt partnere a LEN Bajnokok Ligája sorozat megrendezésében.

Már a nap rangadója, az Barceloneta-FTC partit megelőzően feszült pillanatú mérkőzések zajlottak a Duna Arénában. A Dinamo Tbilisi három negyedig nagyszerű játékkal járt előbbre a Hannovernél, s érezhette magát közel a belgrádi nyolcas döntőbe jutáshoz, ám a német együttes a záró etapban a négygólos Muslim vezérletével 3-0-val fordított és nyert.
 
Igen ám, de bonyolította a képletet, hogy aztán a Jadran Herceg Novi meglepetésre legyőzte a nem éppen meggyőzően játszó Bresciát, így a mieink meccse előtt egy volt biztos: a csoport elsőségért zajlott a csata.
 
Márciusban 11-10-re az FTC nyert - mondani sem kell, a találkozó előtt elfogadtuk volna ezt az eredményt...
 
bar_ftc____2-26.jpg Az első negyed egyrészt az elszalasztott lehetőségekről, másrészt Varga Dénesről szólt, avagy tetten érhető volt az idegeskedés, illetve az FTC olimpiai-, világ- és Európa-bajnoka ott folytatta, ahol kedden abbahagyta. Mi tagadás, jó látni, hogy hosszú kihagyás után ilyen formában tért vissza.
 
A 2-1-es előnyt hozó negyedet egy újabb 2-1-es követte, avagy sokgólos mérkőzésről nem beszélhettünk. Zalánki Gergő bombája akadt be, Bodegas második gólját jegyezte, majd Constantin-Bicari harcolt ki egy fórt, amit Ioannis Fountoulis értékesített. Vogel Soma és Pinedo is jól védett, a falak többnyire itt is, ott is jól zártak.
 
Fordulás után Varga és Fountoulis vezérletével sikerült kicsit ismét növelni az előnyt - taktikusan, okosa haladt célja felé Varga Zsolt csapata. A 7-4-es vezetés lehetett aztán volna 8-4- is, de nem volt nem volt nagy kesergés - más kérdés, a negyedik negyed elején két gyors gól odaát (Munarriz, Bodegas), s máris újfent szoros lett a csata (7-6). Sőt Perrone lövését hátrányba védeni kellett Vogelnek, hogy ne legyen egyenlő. Majd Alekszicsét is!
 
Fountoulis villanása nyugtatóan hatott, de Granados sokadik lövése is beakadt, így a záró két percre fokozódtak az izgalmak. A hajráan azonban nem született gól, avagy az FTC megőrizte előnyét, 8-7-re győzött, és hatalmas lépést tett a csoportelsőség megszerzéséhez!

Varga Zsolt: "Hullámvasutaztunk, szerencsére a vége a tetőn ért minket. A fegyelmezettség és a jó védekezés a győzelmünk kulcsa, fantasztikus, hogy ilyen kevés gólon tartottuk a Barcelonetát, amely persze a harmadik harmadtól minden mindegy alapon, remek kontracsapatként támadott. Tetszik, hogy másodszor is mi nyertünk."

Jesús Martín: "A Fradi a BL egyik favoritja, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz ellene, és immár másodszor győzött le minket. Támadásban akadtak gondjaink, az emberelőnyös játékunk pocsék volt, és hiába jöttünk fel mínusz háromról, a fórunkon ment el az egyenlítés, és így valószínűleg a csoportgyőzelem is."
 
Folytatás csütörtökön a Dinamo Tbilisi ellen 16:30-tól.
 
bar_ftc____2-22.jpg Az E.ON az MVLSZ kiemelt partnere a LEN Bajnokok Ligája sorozat megrendezésében.
 
Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, B-csoport, 8-10. forduló, Budapest, Duna Aréna
2021. április 20-22.
Résztvevők: FTC-Telekom Waterpolo, CNA Barceloneta (spanyol), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Waspo Hannover (német), Dinamo Tbilisi (grúz), AN Brescia (olasz)

8. forduló - április 20.
FTC-Telekom Waterpolo-Waspo Hannover 13-9
Herceg Novi-Dinamo Tbilisi 10-13
Barceloneta-Brescia 10-9
 
9. forduló - április 21.
Dinamo Tbilisi-Hannover 6-7
Brescia-Herceg Novi 6-7
 
CNA Barceloneta-FTC-Telekom Waterpolo 7-8 (1-2, 1-2, 2-3, 3-1)
Gólszerzők: Bodegas 3, Munarriz 2, Granados 1, Alekszics 1, ill. Fountoulis 4, Varga D. 3, Zalánki 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás: 1. FTC 21, 2. Barceloneta 21, 3. Brescia 18, 4. Waspo Hannover 9, 5. Tbilisi 6, 6. Jadran Herceg Novi 6
 
A további program
10. forduló - április 22.
Barceloneta-Herceg Novi, 14:00
FTC-Telekom Waterpolo-Tbilisi, 16:30 - tv: M4 Sport
Hannover-Brescia, 19:00

A-csoport (Ostia)
2021. április 19-21.
Résztvevők: Olympiakosz Pireusz (görög), CC Oritigia (olasz), Spandau 04 Berlin (német), Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), CN Marseille (francia)
 
8. forduló - április 19.
Spandau-Recco 7-10
Dubrovnik-Olympiakosz 11-11
Ortigia-Marseille 7-10

9. forduló - április 20.
Ortigia-Dubrovnik 9-11
Marseille-Spandau 8-5
Recco-Olympiakosz 13-6
  
10. forduló - április 21. 
Ortigia-Spandau 8-8
Olympiakosz-Marseille 11-7
Dubrovnik-Recco 11-12

A végeredmény: 1. Pro Recco 30, 2. Jug Dubvrovnik 19, 3. Olympiakosz 14, 4. Marseille 13, 5. Spandau 6, 6. Ortigia 4
 
A nyolcas döntőt 2021. június 3-5. között Belgrádban rendezik.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
ftc
bl