cover image
Egyéb

Belgrád rendezi a BL nyolcas döntőt, méghozzá három éven át

2021. április 15. 17:30

A LEN sajtóközleménye szerint az egyre markánsabban épülő Novi Belgrád csapata lesz az esemény házigazdája jövőre és 2023-ban is, a következő két évre szabadkártyát kapnak.

Visszatér a szerb fővárosba a Bajnokok Ligája végjátéka, legutóbb 2013-ban rendezett Belgrád négyes döntőt, idén június 3. és 5. között a nyolcas döntőt fogja.

Miután Hannover a világjárványra hivatkozva visszalépett az idei rendezéstől, a LEN igyekezett megtalálni a legideálisabb helyszínt, méghozzá hosszú távra. A belgrádiak ambiciózus új klubja, a Novi Belgrád fogadókésznek mutatkozott, és felajánlotta a rendezést, annak ellenére, hogy idén nincs szerb csapat a BL-főtáblán.

A napokban megegyeztek a felek, a kontraktus ráadásul három évre szól, 2022-ben és 2023-ban is ott lesz a Final Eight, ahol szabadkártyával a Novi Belgrád is részt vesz.

Ebben az évben a klub saját fedett medencéjében lesz a döntő, buborékban, a terv az, hogy jövőre és 2023-ban már szabadtéren rendezzék az eseményt, természetesen nézőkkel.

A klub egyre több neves játékost szerződtet, Milos Csuk jelenleg is ott játszik (az edző Vladimir Vujasinovic), ebben az évben az Euro Kupában szerepeltek, de a nyolcaddöntőben kiestek a görög Vouliagmenivel szemben
Vízilabda hírek
belgrád
Bajnokok Ligája