cover image
Egyéb

BL, Euro Kupa, Euroliga, bajnokik - csodás pólóhetek elé nézünk!

2021. április 12. 11:06

Az FTC a Férfi BL-ben, az OSC és a Szolnok a Férfi Euro Kupa döntőjében, az UVSE és a Dunaújváros a Női Euroliga négyes döntőjében harcol a nemzetközi trófeáért. És ne feledjük, a következő hetekben a honi bajnokságban is jönnek a sorsdöntő ütközetek.

Micsoda április, micsoda május elé nézünk!

Megszokott, hogy vízilabdában ez az időszak igazán sorsdöntő a csapatok életében, helyezésekért, érmekért, trófeákért harcolnak, ami ebben az esztendőben hatványozottan igaz. A hétvége emelte a tétet, hiszen ekkor dőlt el, hogy a Férfi Euro Kupában magyar finálét rendeznek!
 
Azok után, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében, még novemberben peches körülmények között elvérzett az akkor még messze nem formában lévő OSC, Szolnok kettős, mindkét együttesnél az EK jelentette a nemzetközi porondon az úgynevezett menekülőútvonalat. Mindkét helyen célként fogalmazták meg a fináléba jutást, és bizony, nem bánták, hogy a sorsolások során rendre elkerülték egymást. Nem vitás, Varga Dániel és Zsivko Gocics együttese is BL-szintű együttes, így voltaképpen nem meglepő, hogy egymás között dönthetik el az EK-trófeát. Az első mérkőzést április 24-én rendezik, a visszavágót május 8-án.
 
Az Euro Kupa a 2011-12-es szezontól váltotta a korábbi második számú sorozatot, a LEN Kupát. A Ferencváros nyert magyar csapatként EK-t, a 2016/17-es és a rá következő idényben is. LEN Kupát az Újpest 3-szor, a Szeged egyszer nyert, magyar döntőt az 1996-97-es szezonban játszottak, akkor az Újpest a Ferencvárossal játszott, a liláké lett a trófea.
 
Fotó: MVLSZ/Derencsényi István

Fotó: MVLSZ/Derencsényi István

Maradva a férfi szakágnál: a Duna Arénában április 20-22. között rendezik a Bajnokok Ligája főtáblájának harmadik körét, amelyben az FTC sorrendben a német Waspo Hannover, a spanyol CNA Barceloneta és a grúz Dinami Tbilisi ellen mérkőzik. Varga Zsolt alakulata ott lesz majd a sorozat nyolcas döntőjében (csak hogy június elejére is maradjon izgalom a klubpólóban!), csak az a kérdés, csoportjában hányadik helyen kvalifikálja magát.
 
De visszatérve az áprilisra: női fronton is parádé következik! Április 30.-május 1. között a Tüskeuszodában rendezik a legrangosabb európai sorozat, az Euroliga négyes döntőjét, méghozzá sporttörténetet írva két magyar csapat szereplésével. Az UVSE az görög Olympiakosz Pireusz, a Dunaújváros az orosz Dymano Uralochka ellen vívhat elődöntőt. Benczur Márton és Mihók Attila együttese markáns játékkal jutott a legjobb négy közé, esély van arra, hogy bármelyikük elhódítsa a kupát, sőt a magyar finálé is összejöhet!
 
Fotó: UVSE/Varga Jennifer

Fotó: UVSE/Varga Jennifer

És ha még ez nem lenne elég: az UVSE és a Dunaújváros afféle „felvezetésként" a két győzelemig tartó magyar bajnoki döntőt is lejátssza egymással (április 17-én kezdődik, a második meccset 21-én rendezik, a harmadikat pedig, ha a szükséges, április 24-én), igazán pikáns küzdelmet ígér kettejük aranycsatája, miként a BVSC-FTC párharc a bronzéremért.
 
Május 1-ig a férfi alapszakasz hátralévő négy fordulóját is megrendezik, hatalmas a harc a jobb pozíciókért, ami majd a májusi rájátszásban fokozódik csak igazán.
 
Egy szó, mint száz, csodás pólóhetek elé nézünk!
 

Vízilabda hírek
pólóhét