cover image
Egyéb

Férfi Euro Kupa: háromgólos OSC-előny az athéni partira

2021. április 3. 17:36

Varga Dániel együttese 10-7-re nyerte a Nyéki-uszodában az elődöntő első felvonását a görög Vouliagmeni ellen, így jók az esélyei a fináléba jutásra a jövő heti második összecsapásra.

Az első negyedet követően talán kijelenthettük, hogy az OSC ott folytatta a támadójátékát, ahol a hétközi, Szolnok elleni 15-15-ös rangadón abbahagyta, ugyanakkor a 4-2-es etap után százszázalékosan mégsem lehetett maradéktalanul elégedett Varga Dániel vezetőedző, ugyanis számtalan nagy helyzet maradt kihasználatlanul - elég csak megemlíteni a kihagyott kettős emberelőnyt...
 
A pozitív fejleményeket kiemelve: a vezetést megszerző Hárai Balázs tarthatatlan volt a görög együttes számára, Manhercz Krisztián és Bundschuh Erik a jól megjátszott fórt lőtte a kapuba, és Erdélyi Balázsnak volt még egy szép villanása. A túloldalt az ellen két legismertebb pólósa, Afroudakis és Mylonakis vette be középről Lévai Márton kapuját.
 
A második negyedből a védekezés elsőrangú mivoltát, Lévai remek kapusteljesítményét illik kiemelni. Elöl Csacsovszky Erik és Salamon Ferenc révén volt mit feljegyezni, majd az utolsó percben Erdélyi volt az első duplázó. A felek őszi, BL-selejtezős meccsén 6-2, ezúttal 7-2- állt a Nyéki-uszoda eredményjelző tábláján.
 
Fordulás után megpróbált gyorsítani játékán a Vouliagmeni, a harmadik negyedet meg is tudta nyerni - de csak egy góllal. Az OSC teljesítménye ekkor kicsit kapkodóvá vált, mindazonáltal így is jól menedzselte a mérkőzést, négy gólon belülre nem engedte riválisát, Burián Gergő balosa, majd Csacsovszky jobbja engedte el kiválóan a labdát.
 
A záró menetben Gouvis fórból lőtt találatával látótávolságon belülre kerültek a görögök, de Tóth Márton rögvest válaszolt egy centerakciógóllal a másik oldalon. Meglepően idegesen alakult ez a játékrész, amelynek végén Lozina használt ki egy nagy hibát. S miután az utolsó fór is parlagon maradt, az őszi 11-7 után ezúttal 10-7-re nyert a házigazda. Avagy az OSC-Újbuda a jövő szombati második összecsapásra háromgólos előnnyel utazhat!
 
Férfi Euro Kupa elődöntő, 1. mérkőzés

OSC-Újbuda-CN Vouliagmeni (görög) 10-7 (4-2, 3-0, 2-3, 1-2)
Gólszerzők: Erdélyi 2, Csacsovszky 2, Hárai 1, Manhercz 1, Bundschuh 1, Salamon 1, Burián 1, Tóth M. 1, ill. Gouvis 2, C. Afroudakis 1, Mylonakis 1, Troulos 1, Chalyvopoulous 1, Lozina 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Crvena zvezda (szerb)-Szolnoki Dózsa 12-20

Vízilabda hírek
osc
euro kupa