cover image
Egyéb

Az UVSE nyerte a 2021-es Komjádi Kupát

2021. március 21. 17:37

A bronzmérkőzésen meglepetés született, a döntőben az UVSE egy sokáig szoros küzdelem után szép lassan felülkerekedett a Ferencvároson.

A négyes döntőbe a BVSC legyőzésével bekerülő Budapesti Honvéd ismét igazolta, hogy nem véletlenül jutott a döntő hétvégéig. A Ferencváros ellen az elődöntőben 7-4-re maradt alul Derekas Szilárd csapata, a bronzmeccsen viszont a végén háromgólos hátrányt dolgozott le két perc alatt.

A Vasas Vadovics Viktor vezérletével (ezúttal 5 gólig jutott a balkezes játékos, ismét centergólokkal fűszerezve a teljesítményét) rendre vezetett a meccsen, de a negyedik negyed elejéig egyszer sem sikerült két gólnál nagyobb különbséggel elhúznia a Bóbis Máté irányította piros-kékeknek, ez pedig folyamatosan fenntartotta a veszélyt a számukra. Merthogy a Honvéd roppant lelkesen játszott, érezhető volt, hogy nem adják fel ezt a meccset, az utolsó pillanatig ott lesznek a Vasas nyakán.

A bronzérmes Budapesti Honvéd (Fotó: Vasas Attila)

A bronzérmes Budapesti Honvéd (Fotó: Vasas Attila)

2:24-gyel a vége előtt Pardi Bende góljával először lett háromgólos a Vasas előnye, és ekkor jött a „mindent elsöprő magabiztosság Honvéd részről. A hátralévő idő összes támadásából gólt szereztek, előbb kétszer emberelőnyből, Ekler Bendegúz és Kevi Bendegúz révén, majd négy másodperccel a vége előtt Molnár Gergely centerből behúzta a labdát Korom Dániel kapujába, jöhettek a büntetők.

Természetesen a Honvédnál volt a lélektani előny, a játékos ezzel együtt jól céloztak, egyedül Korbács Gábor hibázott, így a Honvéd játékosainak nyakába kerülhetett a bronzérem.

A döntő remek párharcot ígért, már csak a Vigvári testvérek küzdelme okán is, ők most is bizonyították, hogy meghatározó játékosok. Ettől függetlenül az UVSE-ben többen is gólerősen játszottak, Kardos Alexander lőtte például az első két gólt, és mivel Belényesi Dávid is betalált, 3-0-val indított Vincze Balázs csapata.

Lassacskán aztán zárkózott a Ferencváros, de a végül három gólig jutó Bencz Rolf góljával 5-2-nél ismét megvolt a háromgólos különbség. Szabó Bence egyenlített 5-5-nél, de a harmadik negyed vége kifejezetten jól sikerült az UVSE-nek. Vigvári Vince góljával 9-6-ra húztak el, majd sorsdöntő ferencvárosi akciót védekeztek ki, hogy aztán Bencz Rolf gólja már a négygólos differenciát jelezze. Még egy büntetőt is belefért a negyedbe, 11-6-nál eldőlni látszott a meccs.

Így is történt, a Ferencváros ezzel együtt megnyerte a zárónegyedet.

A kupát viszont az UVSE nyerte, Vincze Balázs pedig megfürödhetett a Komjádi medencéjében. A sorozat legjobb kapusának járó Bródy György vándordíjat a ferencvárosi Gyapjas Brendon vehette át.

20210321SMIC8343.jpg 
Fotó: Micheller Szilvia

Fotó: Micheller Szilvia


A díjakat Vári Attila adta át az érmeseknek. 
 
„Örülök, hogy meg tudtuk rendezni ezt a hétvégét, idén is nagyon színvonalas volt a Komjádi Kupa, jó mérkőzéseket láthattunk" - fogalmazott az MVLSZ elnöke. - Gratulálok a csapatoknak, nagyszerű mérkőzéseket játszottak. Örömteli volt látni a fiatalokat, akik közül többen az utánpótlás válogatottak meghatározó tagjai, akadnak olyanok, akik éremmel is rendelkeznek világversenyekről, mások szeretnének bekerülni a válogatott keretbe, ahogyan van olyan is, aki már a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott. Külön köszönöm a Vasasnak az első rangú rendezést. Mind a négy csapatnak további jó munkát kívánok!"
 
20210321SMIC8324.jpg Komjádi Kupa:

A bronzmérkőzésen:


Budapesti Honvéd SE–Vasas SC 12-12 (1-2, 3-2, 3-4, 5-4, 5 méteresekkel 5-3)
Gólszerzők:
Ekler B. 5, Molnár G. 2, Fekete B. 2, Kevi, Bortzheim Gregor, Tapasztó, illetve Vadovics 5, Bóbis B. 3, Korbács 2, Pardi 2

Fotó: Varga Jennifer/UVSE

Fotó: Varga Jennifer/UVSE

A döntőben:

FTC Telekom–UVSE Hunguest Hotels 10-13 (1-3, 3-2, 2-6, 4-2)
Gólszerzők:
Vigvári Vendel 5, Szabó B. 2, Spitz, Nyíri, Szabó II B., illetve Bencz 3, Belényesi 2, Kardos A. 2, Molnár E. 2, Vigvári Vince 2, Aranyi, Vámosi
Vízilabda hírek
komjádi kupa
komjádi kupa 2021