cover image
Egyéb
Utánpótlás

Könyvajánló az UP-bizottság támogatásával: Szedlmayer Ildikó rajzos oktatókönyve!

2021. március 18. 20:21

„Ildi néni a legjobb!"
 
Bizony, Szedlmayer Ildikó nevét pólópalánták egész sora ejti ki ámulattal - nem véletlenül. Ahogy imádják a gyerekek, úgy tisztelik a kollégák, hiszen tényleg szívét-lelkét beleteszi a munkájába, az utánpótlás-nevelésbe. Ami voltaképpen nem is a munkája, hanem sokkal több annál. Olyan hivatása, amit tényleg csak úgy érdemes űzni, ahogy ő teszi.
 
Sportpályafutását a Vasas úszóóvodájában kezdte, aztán a Bp. Spartacus úszószakosztályában versenyezett tizenhárom évig. Rövid kitérőt tett a búvárúszás és a háromtusa irányába, majd egy hosszabb, ötéves vízilabdás időszak következett, ami miként fogalmazott: „Talán így, hogy szinte felnőtt korban kezdtem, mélyebb nyomokat hagyott bennem, és talán más jelentőséggel is bír az életemben, mint a sikeresnek ítélt úszó pályafutásom. Sok szép élményt köszönhetek a vízilabdasportnak."
 
Úszóként 32 korosztályos bajnoki címet nyert, vízilabdásként tagja volt a Vasas színeiben az első hivatalos országos bajnokságon győztes csapatának, Osloban pedig az első női vízilabda Európa-bajnokságon ezüstérmet akasztottak válogatott játékosként a nyakába.
 
Elvégezte a Testnevelési Főiskola nappali, tanári szakát, szakképzésnek az úszást választott és gyógytestnevelésből is diplomát szerezett. Később olimpiai bajnokunk, Dömötör Zoltán kezei alatt elvégezte a vízilabda edzőképzést.

Hosszú ideje oktatja a fiatalokat, s 2019-ben jelent meg először három nyelvben a „Vízilabda Általános Iskola" című oktatókönyve. Azóta kibővítve, hat nyelvben is megrendelhető - a Magyar Vízilabda Szövetség, annak Utánpótlás Bizottsága jó szívvel ajánlja minden vízilabdás lurkónak, minden gyerekekkel foglalkozó edzőnek, minden klubnak!

Az alábbiakban a népszerű szerző, Szedlmayer Ildikó - aki méltán emelte ki, hogy a kiadvány elkészültében, a munkában hatalmas segítséget nyújtott a KSI - mutatja be a könyvet, és ad információt annak megrendelési lehetőségeiről, különleges akciókról!
 
Ajánló

Szedlmayer Ildikó: Vízilabda Általános Iskola - rajzos vízilabda oktatókönyv

 
2002 óta foglakozom úszás és vízilabda alapok oktatásával. Sokszor szembesültem a ténnyel, amikor egy kezdőkből álló csapat a félpályán sem tud átjutni a labdával. Zseniális ötletem támadt: a partról irányítás helyett, a legfontosabb tudnivalókat összegyűjtve, azokat edzések előtt és után tanítottam meg a gyerekeknek. Nem kellett sokáig várnom, nemsokára önállóan és sikeresen alkalmazták játék közben a tanultakat. A szöveget aztán képekkel támogattam meg, ami még gyorsabb eredményeket hozott az oktatásban. Végül, sok sok örömmel végzett munka után vízhatlan könyv formájában jelenhetett meg, amit megálmodtam. A könyveket otthon is lapozva, olvasva még szilárdabb lett a gyerekek tudása.
Számos vízilabda szakember ajánlását tartalmazza a könyv: Kemény Dénes, Ratko Rudic, Kásás Tamás, Görgényi István gondolatait.

„Hiszem, hogy létezik olyan módszer gyerekek oktatására, amely szeretettel, pozitív tanácsokkal, humorral, sok-sok kreativitással és játékkal tanít és nevel egyszerre. Hiszem, hogy a gyerekek nem csak tanítványaim, hanem komoly a tanulásban."                                                                               

Ildi néni

ildineneioktato2.jpg Az oktatókönyv 40 színes, rajzos tudnivalót tartalmaz, vízálló, laminált lapokból áll, karikára fűzve, így újabb oldalakkal bővíthető.
Ajánlott: 6-12 éves gyerekeknek
A könyvről:
1.      Segítség gyerekeknek, edzőknek, vizuális inger, könnyebb érthetőség, kikérdezhető, eljátszható alap tudnivalók, sportszakmai-, és általános vonatkozás, vidám, vicces, kifejező képek.
„A vízilabda a fejben kezdődik, és a kézben végződik" - a legfontosabb, hogy a fejekben lévő információkat gyors döntéshozatallal eredményes játékra váltsuk. Ebben segít a könyv.
2.      A könyv képek segítségével jeleníti meg a vízilabdázás legalapvetőbb tudnivalóit. „Láthatóvá" teszi az edző szavait. A vizuális tapasztalat azonnal gyakorlati tapasztalatba fordítható. A színes rajzok segítik a magyarázatot és a megértést. A képek tárolása, előhívása játékszituációkban is elérhetővé válik. Segíti a játékintelligencia fejlesztését, a gyors döntéshozatal kialakítását.

Megrendelhető egyénileg a www.ildiwaterpolo.com webshop-ból.
A könyv 6 nyelven rendelhető: magyar, angol, olasz, holland, szlovák és cseh nyelveken.
Kluboknak ajánlom: a 'klubra szabott opciót'. 50db oktatókönyv megrendelése esetén a klub logója kerül a könyv hátsó borítójára, a klub szponzorainak logóival együtt. A klub színei megjelenhetnek más módokon is, például a címlapon. Az egyedi igényekhez rugalmasan igazodunk.

A könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható. A minőségre nagy hangsúlyt fektetek, ezért a kiadásért és a gyártásért is magam felelek.
Mintadarab kérhető, 2-3 napon belül postázom.
Várom érdeklődésüket és megrendelésüket:
 
Kapcsolat:
LINGRA Bt.
Szedlmayer Ildikó +36 70/337 5411
info@ildiwaterpolo.com
www.ildiwaterpolo.com
fb: Vízilabda Általános Iskola
Instagram: ildiwaterpolo.com
 
 
 

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Könyvajánló az UP-bizottság támogatásával: Szedlma