cover image
Egyéb

Euro Kupa: már az elődöntőért küzd a Szolnok és az OSC

2021. március 16. 19:30

Szerb és spanyol ellenfelekkel találkozik a két magyar csapat a szerdai negyeddöntők során.

Az OSC francia, a Szolnok montenegrói ellenfelet búcsúztatott a második számú európai kupasorozatban, így került a nyolc közé, ahol már az lesz a tét, mely csapatok küzdhetnek az érmekért a folytatásban.

Jó okunk van a bizakodásra, hiszen mindkét csapat a kupasorozat mezőnyének élvonalába tartozik, ezzel együtt két masszív ellenfél jutott most nekik, akikre nem árt vigyázni. Varga Dániel csapata a spanyol Sabadellel, Zsivko Gocics együttese a szerb Radnicki Kraujeváccal találkozik.

A Sabadellben játszik például a korábbi OSC-játékos, Nemanja Ubovic, aki nyert már BL-t a Barcelonetával és Euro Kupát is a Bresciával. A spanyolok a szintén spanyol Mediterranit búcsúztatták úgy, hogy az első mérkőzésen még odahaza döntetlent értek el, hogy aztán idegenben 17-6-ra győzzenek.

„Már lassan egy hete csak erre a meccsre készülünk, videóztunk, Dani kellő alapossággal felkészített minket. A célunk, hogy továbbjussunk, ezért természetesen nyerni szeretnénk holnap, hogy előnnyel utazzunk a visszavágóra, és minél jobb pozícióban legyünk" - fogalmazott a meccs kapcsán Burián Gergely, az OSC balkezese.

Az újbudaiak mérkőzését a Digi Sport 1 élőben közvetíti, majd a Digi Sport 2 később megismétli.

Még erősebb a kerete a szerbeknek, ott az ex-egri Strahinja Rasovic, az ex-miskolci Milos Milicic, a volt OSC-s, montenegrói Aleksa Ukropina is készül a meccsre. A szerbek félig-meddig játék nélkül jutottak tovább a francia Strasbourg ellen, hiszen az első mérkőzésen aratott győzelmük után a strasbourgiak nem tudtak kiállni a visszavágóra a keretben nagy számban előforduló koronavírus-fertőzések miatt.

„Nagyon kemény ellenfél a Kragujevác, megérdemelték volna, hogy a Bajnokok Ligájában játsszanak ebben a szezonban. Fiatal csapat, amelyik sohasem adja fel, akkor sem, ha éppen nagy hátrányba kerültek a meccsen. Az egyik kedvenc csapatom az Euro Kupában" - ezt Filip Filipovic, a Szolnok játékosa mondta az ellenfélről, abban a reményben persze, hogy ezúttal sikerül a fiatalok lendületét megtörni.

Az Euro Kupa negyeddöntőiben:

Március 17., szerda:

OSC Újbuda-Astrapool Sabadell (spanyol) - 18:30
HAVK Mladost Zagreb (horvát)-NC Vouliagmeni (görög) - 18:30
VK Radnicki Kragujevac (szerb)-Szolnoki Dózsa - 20:00
Dinamo Moszkva (orosz)-VK Novi Beograd (szerb) - 20:00

A visszavágókat március 24-én rendezik.
Vízilabda hírek
euro kupa