cover image
Egyéb

Női Euroliga: sporttörténelem előtt?; Az UVSE és az Újváros meccse élőben nálunk!

2021. március 12. 19:48

Esély van arra, hogy két magyar csapat jusson a Final Fourba! A Hajós-uszodában 17:30-tól az Dunaújváros az olasz Roma, az UVSE pedig 19:30-tól a spanyol Mataro ellen juthat a legjobb négy közé. Mindkét találkozót weblapunk élőben közvetíti.

Sporttörténeti szombatra van esélyünk a női szakágat illetően: ha minden a két csapat, az UVSE és a Dunaújváros terve szerint alakul, akkor este fél kilenc tájban sohasem látott sikert ünnepelhetünk. Avagy először fordulhat elő a Női Euroliga történetében, hogy két magyar csapat jut be a négyes döntőbe. Ez esetben akár szintén sohasem látott módon a sorozat végjátéka magyarországi is lehet - no, de ne szaladjunk ennyire előre.
 
A két klub a Magyar Vízilabda Szövetséggel közösen rendezi meg a negyeddöntő második mérkőzését a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában - s jó hír a szurkolóknak, honlapunkon ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK mindkét összecsapást!
 
Először majd a Dunaújváros ugrik medencébe, méghozzá 17:30-tól. Mihók Attila együttese a SIS Roma elleni idegenbeli első összecsapáson 6-4-es hátrányból 11-11-es döntetlent ért el, köszönhetően többek között az elmúlt időszakban bombaformában játszó, hat gólt szerző Szilágyi Dorottyának.
 
A remélt újvárosi győzelem után az UVSE lesz a soros, Benczur Márton csapata 19:30-tól a CN Mataro ellen csatázik. A felek spanyolországi ütközetét nagyszerű csapatjátékkal, nyolc játékos gólszerzése mellett, jó védekezéssel 12-9-re a magyar bajnok nyerte, avagy háromgólos előnnyel várhatja a hazai találkozót.
 
Szombaton rendezik meg a másik két negyeddöntő visszavágót is: az orosz háziparbajt 11-8-ról kezdi otthont az Uralochka, meg a görög Olympiakosz kétgólos hátrányt igyekszik majd ledolgozni a spanyol Sabadell ellen.
 
Női Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzések
2021. március 13., szombat
Dynamo Uralochka (orosz)-Kinef Kirishi, 13:30 - első mérkőzésen: 11-8
Olympiakosz Pireusz (görög)-Astralpool Sabadell (spanyol), 14:00 - első mérkőzésen: 12-14
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics-SIS Roma (olasz), 17:30 - első mérkőzésen: 11-11
UVSE-Hunguest Hotels-CN Mataro (spanyol), 19:30 - első mérkőzésen: 12-9
 
Női OB I., 14. forduló
2021. március 13., szombat
Tigra-ZF-Eger-BVSC-Zugló, Eger, 13:00
III. Kerületi TVE-SZTE-Szeged, 14:15 - tv: M4 Sport
Tatabánya VSE-Budapesti Honvéd, Tatabánya, 16:00
Hungerit-Szentes-FTC-Telekom Waterpolo, Szentes, 18:00
 
Az állás: itt 

Vízilabda hírek
euroliga