cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Tokiói kiemelés: férfiválogatottunk a 2. kalapban, női csapatunk a 3. kalapban

2021. február 13. 12:00

Vasárnap Rotterdamban kezdődik a férfi olimpiai selejtező, amelynek utolsó napján sorsolják majd a nyári olimpia csoportbeosztását. Ehhez a FINA elkészítette a kiemelést, avagy a kalapok beosztását. Férfiválogatottunk a 2. kalapba, Szerbia mellé kapott besorolást (avagy az olimpiai címvédővel csak a kieséses szakaszban találkozhat), míg női válogatottunk a 3. kalapba, Hollandia mellé került.

„Nyolc nap, nyolc mérkőzés, kimondottan megterhelő torna vár a csapatokra. A három kvótás helyre nyilvánvalóan a horvát, görög, montenegrói hármasnak van a legnagyobb esélye, mindazonáltal van még egy-két olyan csapat, amely borsot törhet az orruk alá, szóval izgalmas végjátékra számítok, a mérkőzéseket figyelemmel követem" - fogalmazott a válogatott keret kihirdetésekor Märcz Tamás (mint jeleztük, holnaptól egyhetes edzőtábororozás kezd meg férfiválogatottunk, amely egy hét múlva a szegedi uszodát avatja fel egy Szerbia elleni mérkőzéssel), utalva a rotterdami olimpiai selejtezőre. A tokiói kvalifikációért 12 csapat küzd holnaptól a hollandiai helyszínen, a végén az első három helyezett szerez olimpiai indulási jogot. Elvben. Merthogy a Dél-afrikai Köztársaság indulása anyagi okok miatt mind a férfi, mind a női fronton kérdésessé vált. Amennyiben visszalép a válogatottjuk, a férfi selejtezőről négy csapat kvalifikál, míg a női mezőnyből a trieszti selejtező bronzérmese, Görögország léphet a helyére.
 
Férfi olimpiai kvalifikációs torna, Rotterdam - 2021. február 14-21.
A-csoport: Görögország, Montenegró, Brazília, Grúzia, Kanada, Törökország
B-csoport: Horvátország, Románia, Németország, Oroszország, Hollandia, Franciaország
 
S ha már Tokió. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) nyilvánosságra hozta a sorsolás menetét: Rotterdamban, a kvalifikációs torna utolsó napján sorsolnak, amelyhez elkészítették a kiemelést, avagy a kalapok beosztását. Férfiválogatottunk a 2. kalapba, Szerbia mellé kapott besorolást (avagy az olimpiai címvédővel csak a kieséses szakaszban találkozhat), míg női válogatottunk a 3. kalapba, Hollandia mellé került.
 
Olimpiai kiemelés
Férfiak
1. kalap: Olaszország, Spanyolország. 2. kalap: Szerbia, Magyarország. 3. kalap: Egyesült Államok, Ausztrália. 4. kalap: Dél-Afrika, Kazahsztán. 5. kalap: a selejtező 1. és 2. helyezettje. 6. kalap: a selejtező 3. helyezettje, Japán

Nők
1.kalap: Egyesült Államok, Spanyolország. 2. kalap: Oroszország, Ausztrália. 3. kalap: Magyarország, Hollandia. 4. kalap: Kanada, Kína. 5. kalap: Dél-Afrika, Japán
 
 
 
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott