cover image
Egyéb

Sátortetőt kapott a váci uszoda

2013. november 26. 21:01

A TAO-források felhasználásával kapott könnyűszerkezetes tetőt a váci pólósok medencéje.

Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között avatták fel a Váci Strand és Uszoda megújított medencéjét. Ott volt az eseményen Simicskó István államtitkár, Harrach Péter országgyűlési képviselő, ifj. Manfred Zollner, a Zollner Vállalatcsoport Kelet-Európáért felelős igazgatója, Ógl József, a cég ügyvezető igazgatója, Pető Tibor, Vác alpolgármestere és Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára. Valamint a szervezők meghívták az ünnepségre Kósz Zoltán és Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázókat, de ott volt Wichmann Tamás korábbi kenus klasszis is.

A beruházásról mi Majer Ferencet, a váci vízilabdaklub gazdasági vezetőjét kérdeztük.

"Az eddigi sátortető egy lízing-konstrukció keretében volt használatban Vác városa által, ez a lízing idén lejárt, így új sátor után kellett nézni. A város anyagi okokból új megoldást nem tud(ott) előteremteni. Ekkor született meg a gondolat, hogy a TAO-támogatás keretein belül kivitelezhető beruházásban az eddigi légbefúvásos sátor helyett valami modernebb, energiatakarékosabb rendszert kellene üzembe állítani. Így esett a választás a merevvázas sátorra. Ez az új sátor így az egyesületünknek és a létesítményt használó többi egyesületnek is lehetővé teszi a további munka folytatását. A klubunk jelenlegi taglétszámához a létesítmény elegendő, még van benne tartalék is. Ami jó, mert idén beért az évek folyamán befektetett edzői munka, s ennek hála elindult a létszám növekedése, így egyre több gyermek jön vízilabdázni".

vaci.jpgA beruházás ezen része 86 millió forintba került, ebből 60 millió forintot TAO-támogatásként a Zollner Kft.-től kap az egyesület, az önrészt átmenetileg kölcsönnel hidalja át az egyesület, melynek a törlesztésében Vác vállalatai nyújtanak támogatást. A 33 méteres strandmedence fölötti sátor felállításával és a hozzá tartozó légtechnika kialakításával akár 50 százalékos energiamegtakarítást is elérhetnek a váciak. A pályázat részeként az egyesület a strand és az uszoda szociális helyiségeit, így az öltözőket, a wc-ket is felújítaná, de az ehhez még nem áll rendelkezésre a TAO-forrás, ez a beruházás várhatóan tavasszal kezdődik.

Ami pedig a váci vízilabdát illeti:

"Egyesületünk idén indult először az országos utánpótlás-bajnokságban. Az idő előrehaladtával egyre jobb eredményeket tervezünk elérni. A szezont eddig megnehezítette a vízfelület hiánya, mely most így megszűnik, így elkezdhetjük ledolgozni a hátrányunkat. Ott vagyunk a Budapest-bajnokság 2001-es ifjúsági fiú bajnokságában is, ez a csapatunk a középmezőnyben szerepel. A több játéklehetőség miatt elindultun az ob II.-es bajnokságban is. Több éve rendezünk nyáron tornát, idén is nagy sikert aratott az az egyesületek között. Idén átkereszteltük egy sajnálatos esemény miatt I. Kolossa István Emléktorna, alapítónk előtt tisztelegve. Az utánpótlásbázisunk erősítése érdekében minden évben megrendezzük még az iskolák közötti suli-póló bajnokságot. Célunk a bajnoki szereplés és a sportág népszerásítése mellett, hogy a sportolói létszámunk és edzéseink száma emelkedjen, annak érdekében, hogy a korosztályok között ne legyen szakadék" - mondta Majer Ferenc.
Vízilabda hírek
vác
TAO
váci uszoda