cover image
Egyéb

Manhercz-parádé után OSC-siker a BVSC ellen

2021. február 4. 17:44

Tartalmas és izgalmas mérkőzést vívott Varga Dániel és Szűcs Levente csapata az E.ON OB I-ben.

Rangadóvá lett az OSC és a BVSC bajnokija, tekintve, hogy a zuglóiak ebben a szezonban is remekül szerepelnek, legutóbb például pontot raboltak az addig hibátlan Szolnoktól.

Most is jól kezdtek, már 3-1-re is vezettek a Kondorosi úton, amiben közrejátszott az is, hogy 1:22-vel az első negyed vége előtt Hárai Balázst brutalitásért 4 perces büntetéssel sújtották. Végül csak egygólos vendégelőny alakult ki a negyed végére, de még hátrányban kezdtek a hazaiak a kisszünet után.

Gyárfás Tamás góljára Manhercz Krisztián válaszolt két emberhátrányban szerzett góllal, a második egészen parádés csavargól volt (4-5). Lévai Márton percei is következtek ezután, majd Manhercz Krisztiánnak kellett elhagynia a medencét, a bordája fájt.

A szakasz utolsó percében ismét elvesztett egy játékost az OSC: Bundschuch Eriket cserével állították ki, ezzel együtt Erdélyi Balázs 5 méteresből egyenlíteni tudott a nagyszünetre (6-6).

Manhercz Krisztián negyedik góljával először vezetett az OSC a meccsen a harmadik negyed elején, majd 8-7-nél fagyott be az eredmény, köszönhetően a vendégek kapusának, Szakonyi Dánielnek (is).

A negyedik negyedben is kínlódós, birkózós pillanatok jöttek, a negyedik percben fontos emberelőnyt puskázott el a BVSC, és rögtön ezt követően Tóth Márton harcolt ki 5 méterest, amit Manhercz belőtt, 9-7!

Nagy Márton szépített nagy góllal, amire Salamon Ferenc válaszolt egy roppant fontos időben lőtt találattak. De nem volt vége: Nagy Márton negyedik gólját szerezte, majd nem sokkal később az egyenlítésért támadhatott a BVSC. Kontrát ítéltek, Varga Dániel időt kért, épp egy perc volt hátra. Nem sikerült a hazai akció, és nyomban ezután emberelőnybe került a BVSC, amit azonnal időkérés követett.
 
Megvolt az esélye a vendégeknek, de a blokk menteni tudott, 10-9-re nyerte meg a rangadót az OSC.

E.ON OB I:

OSC Újbuda-BVSC-Zugló 10-9 (2-3, 4-3, 2-1, 2-2)
Gólszerzők:
Manhercz K. 5, Salamon 2, Várnai, Erdélyi, Burián, illetve Nagy M. 4, Pásztor 2, Mészáros M., Gyárfás, Sugár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek