cover image
Egyéb

Elkészült Szeged fedett sportuszodája - magyar-szerb férfi pólómeccs avatja!

2021. február 2. 14:00

A Modern Városok Program keretében, mintegy 16 milliárd forintból felépített létesítményt a magyar és a szerb férfiválogatott mérkőzésével avatják fel február 20-án. A létesítmény minden FINA és LEN-szabálynak megfelel. A bejáráson Botka László polgármester mellett Vári Attila MVLSZ-elnök és dr. Molnár Tamás alelnök is részt vett.

Botka László polgármester az épület keddi sajtóbejárásán elmondta, lezárult az ország egyik legmodernebb és legszebb uszodájának műszaki átadása, a létesítmény megkapta a használatba vételi engedélyt is. Az uszodát egy-két héten belül birtokba vehetik a sportolók. A létesítményt az önkormányzat cége, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. üzemelteti, ehhez a város idei költségvetésében 400 millió forint támogatást biztosít - közölte az MTI tudósítása szerint a politikus. Az uszoda a járványügyi korlátozások feloldását követően másnap tudja fogadni a vendégeket - tudatta a polgármester.
 
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, az új sportuszodában február 20-án a magyar és a szerb férfiválogatott játszik mérkőzést. A megelőző héten a két csapat Szegeden edzőtáborozik. Mint beszámoltunk róla, Märcz Tamás szövetségi kapitány 21 fős keretet hirdetett.  
 
„Bár a meccset most csak a televízión keresztül láthatja a közönség, a szövetség tervei szerint az uszoda egy újabb rangos összecsapásnak ad helyet, azt követően, hogy nézők előtt is rendezhetőek sportesemények" - közölte az elnök.
 
dr. Molnár Tamás, a szövetség alelnöke kifejtette, az új uszodában hosszú évtizedek után otthonra találnak a szegedi vizes sportok művelői. A létesítmény kiváló hátteréül szolgál majd a Szegeden folyó utánpótlás-nevelésnek.
watch?v=B5QCBYQi1IY&feature=youtu.be  
A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők.
 
A medencecsarnok természetes megvilágítású, sötétíthető, és tévéközvetítésre alkalmas sportvilágítást is kiépítettek benne. A versenymedence mellett egy 1,8 méter mély 25×15 méteres bemelegítőmedence és egy 0,9 méter mély 20×12,5 méteres tanmedence, illetve egy külső-belő lazítómedence is az uszoda része.
 
Az épületben kondicionálótermek, konferenciaterem, egyesületi irodák, gyermekmegőrző, tanulószoba, üzlethelyiségek, büfék és egy wellness részleg is megtalálható. A beruházás kivitelezője a West Hungária Bau Kft. és a Dél-Konstrukt Zrt. volt. Az uszoda megfelel minden FINA- és LEN-szabálynak. A szegedi vízilabda fontos bástyája a magyar pólóéletnek, nem vitás, az új létesítmény tovább erősítheti mindezt. 
szegeduszidka.jpg  

Vízilabda hírek
vári attila
szeged